suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vaasan kaupunki

Elinkeinopalvelut

  • Palvelu
  • Vaasa
  • Julkinen palvelu

Vaasan kaupungin elinkeinopalvelut tukevat kaupungin elinvoiman ja elinkeinoelämän kehittymistä. Kaupunki toimii yhdessä paikallisen ja seudullisen elinkeinoelämän, yrittäjäyhdistysten, yliopistojen ja muiden julkisten toimijoiden kanssa.

Elinkeinopalveluiden toimintaan kuuluu kaupungin strategian mukaisiin elinkeinoasioihin (kuten osaava työvoima, innovaatiot sekä infrastruktuuri ja logistiikkaympäristö) osallistuminen, elinkeinoelämän edistäminen ja tukeminen sekä sen kehittäminen kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.

Vaasan kaupungin elinkeinopalvelut ottaa huomioon kaupungin strategian kaikessa toiminnassaan. Elinkeinopalveluiden kolme tärkeintä painopistettä ovat:

Kasvusopimus

INKA-ohjelma

Vaasan seudun Elinvoimastrategia 2016-2020

Kasvusopimuksen tavoitteena on vahvistaa seudun kilpailukykyä yhdessä valtion, seudun kuntien ja muiden toimijoiden kanssa, sekä tukea kansallista tavoitetta ja Vaasan seudun tavoitetta luoda Suomeen Euroopan johtava energiateknologiakeskittymä vuoteen 2030 mennessä. INKA-ohjelman tavoitteena on vahvistaa kansainvälisesti vetovoimaisten innovaatiokeskusten syntymistä Suomeen. Vuonna 2016 valmistunut Vaasan seudun Elinvoimastrategian 2016-2020 tavoitteena on, että seudun elinkeinoelämä, opetustoimi ja kunnat muodostavat yhteisen näkemyksen siitä, miten seudun elinvoimaisuutta sekä kasvua kehitetään tulevaisuudessa.

Elinkeinopalvelut osallistuu myös aktiivisesti EU-hankkeeseen Midway Alignment of the Bothnian Corridor, jolla Euroopan kuljetusverkoston tehokkuutta parannetaan sekä edistetään mm. laivaliikennettä.

Tietoa tilastopalvelusta, yritysneuvonnasta, yritystonteista sekä yritysten toimitiloista löytyy Vaasan kaupungin verkkosivuilta näitä palveluja käsittelevistä osioista.

Vaasan seudun seitsemän kunnan omistama seudullinen kehittämisyhtiö Vaasanseudun Kehitys Oy (VASEK) tukee myös kaupungin elinkeinopalveluita.

VASEKin tehtäviin kuuluu:

  • seudullisen elinkeinoneuvonnan koordinointi
  • toimialakohtaisten yrityspalvelujen tuottaminen
  • seudulliset elinkeinoihin ja yrittämiseen liittyvät kehityshankkeet
  • seudun markkinointi

Toimi näin

Elinkeinopalveluihin liittyvissä asioissa ota yhteyttä Vaasan kaupungin Kaupunkikehitykseen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVaasan kaupunki
Palvelusta vastaaVaasan kaupunki
Alue Vaasa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vaasan kaupunki
Päivitetty: 3.9.2020