suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Eläinsuojelu

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Laukaan kunta isäntäkuntana vastaa eläinsuojelusta myös Konnevedellä (ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alue).

Yhteistoiminta-alueella eläinsuojeluvalvontaa tekee ensisijaisesti valvontaeläinlääkäri sekä hänen lisäkseen kunnaneläinlääkärit ja ympäristöterveystarkastajat. Myös poliisi toimii eläinsuojeluviranomaisena. Lisäksi eläinsuojeluneuvontaa antavat Keski-Suomen eläinsuojeluyhdistykse ...

Toimi näin

Laukaassa ja Konnevedellä eläinsuojeluilmoitus tehdään ensisijaisesti valvontaeläinlääkärille. Ilmoituksen voi tehdä myös kunnaneläinlääkärille Laukaaseen ja Konnevedelle.

Ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueella myös ympäristöterveystarkastajat ottavat vastaan eläinsuojeluilmoituksia. Heidän yhteystietonsa löydät verkkosivulta.

Tausta ja lainsäädäntö

Jos epäilet, että eläintä on kohdeltu kaltoin, ilmoita siitä kunnaneläinlääkärille, kunnan terveydensuojeluvalvontaa hoitavalle viranhaltijalle tai poliisille. Eläimiä on suojeltava parhaalla mahdollisella tavalla kärsimykseltä, kivulta ja tuskalta ja eläinten hyvinvointia ja hyvää kohtelua on edistettävä. Eläinsuojelulaki säätää muun muassa eläimen pitopaikasta, ravinnosta, hoivasta, kohtelusta ja jalostuksesta.

Eläinsuojelulain valvontaan osallistuvat kunta sekä valtion viranomaiset, kuten poliisi.

Kiireellisessä tapauksessa saat poliisiin yhteyden soittamalla hätänumeroon 112.

Palvelun toteuttaa

Laukaan kunta

Palvelusta vastaa

Laukaan kunta
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 18.10.2022