suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Eläinsuojelu

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Laukaan kunta isäntäkuntana vastaa eläinsuojelusta myös Konnevedellä ja Äänekoskella (ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alue).

Yhteistoiminta-alueella eläinsuojeluvalvontaa tekee ensisijaisesti valvontaeläinlääkäri sekä hänen lisäkseen kunnaneläinlääkärit ja ympäristöterveystarkastajat. Myös poliisi toimii eläinsuojeluviranomaisena. Lisäksi eläinsuojeluneuvontaa antavat Keski-Suomen eläinsuojeluyhdistyksen vapaaehtoiset eläinsuojeluvalvojat.

Toimi näin

Laukaassa, Äänekoskella ja Konnevedellä eläinsuojeluilmoitus tehdään ensisijaisesti valvontaeläinlääkärille. Ilmoituksen voi tehdä myös kunnaneläinlääkärille Laukaaseen ja Konnevedelle.

Ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueella myös ympäristöterveystarkastajat ottavat vastaan eläinsuojeluilmoituksia. Heidän yhteystietonsa löydät verkkosivulta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Jos epäilet, että eläintä on kohdeltu kaltoin, ilmoita siitä kunnaneläinlääkärille, kunnan terveydensuojeluvalvontaa hoitavalle viranhaltijalle tai poliisille. Eläimiä on suojeltava parhaalla mahdollisella tavalla kärsimykseltä, kivulta ja tuskalta ja eläinten hyvinvointia ja hyvää kohtelua on edistettävä. Eläinsuojelulaissa säädetään muun muassa eläimen pitopaikasta, ravinnosta, hoivasta, kohtelusta ja jalostuksesta.

Eläinsuojelulain valvontaan osallistuvat kunta sekä valtion viranomaiset, kuten poliisi.

Kiireellisessä tapauksessa saat poliisiin yhteyden soittamalla hätänumeroon 112.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLaukaan kunta
Palvelusta vastaaLaukaan kunta
Alue Äänekoski, Konnevesi, Laukaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 15.5.2020