suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keuruun kaupunki

Eläinsuojelu

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kunnan on eläinsuojelulain mukaan huolehdittava alueellaan irrallaan tavattujen ja talteen otettujen koirien ja kissojen sekä muiden vastaavien pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäisen hoidon järjestämisestä. Valvontaeläinlääkäri huolehtii erityisesti alueensa eläinsuojeluvalvonnasta sekä neuvoo tarvittaessa eläinsuojelukysymyksissä.

Mikäli epäilet eläintä kohdeltavan huonosti, ota y ...

Toimi näin

Valvontaeläinlääkäriin voidaan ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse. Valvontaeläinlääkärin poissa ollessa ilmoitukset voi tehdä alueen muille kaupungineläinlääkäreille.

Kenelle ja millä ehdoin

Ilmoituksen eläinsuojelurikkeestä voi antaa puhelimitse tai lähettää sähköpostilla. Nimettömiä ilmoituksia ei käsitellä. Ilmoituksen tekijän tietoja ei anneta eteenpäin.

Tausta ja lainsäädäntö

Jos epäilet, että eläintä on kohdeltu kaltoin, ilmoita siitä kunnaneläinlääkärille, kunnan terveydensuojeluvalvontaa hoitavalle viranhaltijalle tai poliisille. Eläimiä on suojeltava parhaalla mahdollisella tavalla kärsimykseltä, kivulta ja tuskalta ja eläinten hyvinvointia ja hyvää kohtelua on edistettävä. Eläinsuojelulaki säätää muun muassa eläimen pitopaikasta, ravinnosta, hoivasta, kohtelusta ja jalostuksesta.

Eläinsuojelulain valvontaan osallistuvat kunta sekä valtion viranomaiset, kuten poliisi.

Kiireellisessä tapauksessa saat poliisiin yhteyden soittamalla hätänumeroon 112.

Palvelun toteuttaa

Keurusselän ympäristön- ja terveydensuojelutoimisto

Muut vastuuorganisaatiot

Keurusselän ympäristön- ja terveydensuojelutoimisto

Palvelusta vastaa

Keuruun kaupunki
Tekstistä vastaa: Keuruun kaupunki
Päivitetty: 25.11.2021