suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hattulan kunta

Eläinsuojelu

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Eläinsuojelun tavoitteena on suojella eläimiä kivulta ja kärsimykseltä sekä edistää eläinten hyvinvointia ja hyvää kohtelua. Eläintenpidossa on edistettävä eläinten terveyttä sekä otettava huomioon eläinten fysiologiset tarpeet ja lajityypillinen käyttäytyminen. Sairas tai vahingoittunut eläin tarvitsee viipymättä asianmukaista hoitoa.

Hattulassa eläinsuojeluvalvontaa tekee Hämeenlinnan kaupungin valvontaeläinlääkäri. Eläinsuojelutyöhön voivat osallistua hänen lisäkseen kunnaneläinlääkärit ja terveystarkastajat. Valvontaeläinlääkäri tekee myös tarkastuksia, mikäli on syytä epäillä, että eläinsuojelulakia tai sen nojalla annettuja määräyksiä tai säännöksiä on rikottu. Myös poliisi toimii eläinsuojeluviranomaisena. Lisätietoja on Hämeenlinnan kaupungin sekä Hattulan kunnan verkkosivuilla.

Eläinsuojeluneuvontaa antavat myös esimerkiksi eri eläinsuojeluyhdistykset kuten Hämeenlinnan Seudun Eläinsuojeluyhdistys ry tai Eläinsuojeluliitto Animalia.

Toimi näin

Erilaisissa eläinsuojelukysymyksissä ota yhteyttä Hämeenlinnan valvontaeläinlääkäriin tai kunnaneläinlääkäreihin.

Tausta ja lainsäädäntö

Jos epäilet, että eläintä on kohdeltu kaltoin, ilmoita siitä kunnaneläinlääkärille, kunnan terveydensuojeluvalvontaa hoitavalle viranhaltijalle tai poliisille. Eläimiä on suojeltava parhaalla mahdollisella tavalla kärsimykseltä, kivulta ja tuskalta ja eläinten hyvinvointia ja hyvää kohtelua on edistettävä. Eläinsuojelulaissa säädetään muun muassa eläimen pitopaikasta, ravinnosta, hoivasta, kohtelusta ja jalostuksesta.

Eläinsuojelulain valvontaan osallistuvat kunta sekä valtion viranomaiset, kuten poliisi.

Kiireellisessä tapauksessa saat poliisiin yhteyden soittamalla hätänumeroon 112.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHämeenlinnan kaupunki
Muut vastuuorganisaatiotHämeenlinnan kaupunki
Palvelusta vastaaHattulan kunta
Alue Hämeenlinna, Hattula
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hattulan kunta
Päivitetty: 13.1.2020