suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vaasan kaupunki

Eläinlääkäripalvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Vaasan kaupungin pieneläinklinikka hoitaa lemmikkieläimiä. Pieneläinten rokotuksia annetaan ilman ajanvarausta Vaasassa keskiviikkoisin klo 14-17.

Laihian ja Vähänkyrön eläinlääkinnän vastaanotto on tarkoitettu ensisijaisesti Laihian ja Vähänkyrön asiakkaille. Pieneläinten rokotuksia annetaan ilman ajanvarausta Laihialla torstaisin klo 16-17.

Eläinten hyvinvointiin kuuluu mm. terveystarkastukset, tunnusmerkinnät, hammashoidot, rokotukset, äkillisten sairaustapausten hoito, laboratoriotutkimukset ja eläinsuojelutarkastukset. Vaasassa valvontaeläinlääkäri hoitaa eläinsuojelun tehtäviä.

Kenelle ja millä ehdoin

Peruseläinlääkäripalvelu muille kuin hyötyeläimille on kunnan vastuulla vain, jos palvelua ei muuten ole yhteistoiminta-alueella saatavilla.

Palvelu on maksullinen.

Maksuvälineenä käy käteinen, pankki- ja luottokortti sekä Visa electron.

Tausta ja lainsäädäntö

Eläinlääkäripalveluihin kuuluvat eläimen terveydentilan ja sairauksien toteaminen ja hoito sekä eläinlääkinnällisten todistusten antaminen. Palveluihin kuuluu myös eläinten terveyden ja hyvinvoinnin ylläpito, ennaltaehkäisevä terveydenhuolto ja tarvittaessa eläimen lopetus.

Kunnat järjestävät eläinlääkäripalveluita usein yhteistyössä naapurikuntien kanssa. Peruseläinlääkäripalvelua saa arkipäivisin virka-aikana ja kiireellistä eläinlääkäriapua kaikkina vuorokaudenaikoina. Palvelut koskevat erityisesti hyötyeläimiä. Kunnassa voi olla kunnaneläinlääkäreitä, tai kunta voi tehdä palveluista sopimuksen yksityisen eläinlääkäripalvelun tarjoajan kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVaasan kaupunki
Palvelusta vastaaVaasan kaupunki
Alue Laihia, Vaasa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vaasan kaupunki
Päivitetty: 9.7.2020