suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Utajärven kunta

Eläinlääkäripalvelut

  • Palvelu
  • Utajärvi
  • Julkinen palvelu

Oulunkaaren ympäristöpalvelut tuottaa eläinlääkäripalvelut Utajärven alueella.

Pieneläimelle vaalalaiset ja utajärveläiset voivat varata ajan Vaalan vastaanotolle (Kolehmaisentie 3, 91700 Vaala) muille arkipäiville kuin keskiviikolle. Kiireettömät leikkaukset tehdään pääsääntöisesti tiistaisin, jolloin käytettävissä on eläinlääkärin avustaja.

Utajärvellä ei ole vastaanottotilaa, vaan eläinlääkär ...

Toimi näin

Kenelle ja millä ehdoin

Peruseläinlääkäripalvelu muille kuin hyötyeläimille on kunnan vastuulla vain, jos palvelua ei muuten ole saatavilla yhteistoiminta-alueella.

Tausta ja lainsäädäntö

Eläinlääkäripalveluihin kuuluvat eläimen terveydentilan ja sairauksien toteaminen ja hoito sekä eläinlääkinnällisten todistusten antaminen. Palveluihin kuuluvat myös eläinten terveyden ja hyvinvoinnin ylläpito, ennaltaehkäisevä terveydenhuolto ja tarvittaessa eläimen lopetus.

Kunnat järjestävät eläinlääkäripalveluita usein yhteistyössä naapurikuntien kanssa. Peruseläinlääkäripalvelua saa arkipäivisin virka-aikana ja kiireellistä eläinlääkäriapua kaikille kotieläimille kaikkina vuorokaudenaikoina. Kunnassa voi olla kunnaneläinlääkäreitä, tai kunta voi tehdä palveluista sopimuksen yksityisen eläinlääkäripalvelun tarjoajan kanssa.

Palvelun toteuttaa

Oulunkaaren ympäristöpalvelut

Palvelusta vastaa

Utajärven kunta
Tekstistä vastaa: Utajärven kunta
Päivitetty: 31.5.2022