suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovakaaren Ympäristöterveydenhuolto

Eläinlääkäripalvelut

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Rovakaaren ympäristöterveydenhuolto tuottaa peruseläinlääkäripalvelut Rovaniemen kaupungin sekä Ranuan, Pellon, Ylitornion ja Kolarin kunnan alueilla. Pellon eläinlääkäripalvelut hoidetaan toistaiseksi Kolarista ja Ylitorniolta, muissa kunnissa on eläinlääkärin toimipiste. Tarkemmat vastaanotto- ja puhelinasiointiajat löydät kunkin toimipisteen tiedoista. Virka-ajan ulkopuolella Rovaniemen ja Ranuan alueella päivystää yksi eläinlääkäri, jonka vastaanotto on joko Rovaniemellä tai Ranualla. Ylitornion, Pellon ja Kolarin alueella virka-ajan ulkopuolella päivystää yksi eläinlääkäri vuorotellen kussakin kunnassa.

Kenelle ja millä ehdoin

Peruseläinlääkäripalvelu muille kuin hyötyeläimille on kunnan vastuulla vain, jos palvelua ei muuten ole saatavilla yhteistoiminta-alueella.

Palvelu on maksullinen.

Eläinlääkäri perii kunnallisen eläinlääkäritaksan mukaiset palkkiot sekä tarvike- ja lääkekustannukset eläimen omistajalta tai haltijalta. Vastaanottokäynneistä peritään lisäksi klinikka- ja laitemaksuja. Kunnaneläinlääkäreiden suorittamasta valvonta- ja lihantarkastustyöstä peritään myös taksanmukainen maksu. Ajantasaiset tiedot eläinlääkinnän maksuista (klinikka- ja muut maksut) näet Rovaniemen kaupungin Eläimet-verkkosivulta.

Tausta ja lainsäädäntö

Eläinlääkäripalveluihin kuuluvat eläimen terveydentilan ja sairauksien toteaminen ja hoito sekä eläinlääkinnällisten todistusten antaminen. Palveluihin kuuluvat myös eläinten terveyden ja hyvinvoinnin ylläpito, ennaltaehkäisevä terveydenhuolto ja tarvittaessa eläimen lopetus.

Kunnat järjestävät eläinlääkäripalveluita usein yhteistyössä naapurikuntien kanssa. Peruseläinlääkäripalvelua saa arkipäivisin virka-aikana ja kiireellistä eläinlääkäriapua kaikille kotieläimille kaikkina vuorokaudenaikoina. Kunnassa voi olla kunnaneläinlääkäreitä, tai kunta voi tehdä palveluista sopimuksen yksityisen eläinlääkäripalvelun tarjoajan kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRovakaaren Ympäristöterveydenhuolto
Palvelusta vastaaRovakaaren Ympäristöterveydenhuolto
Alue Kolari, Pello, Ranua, Rovaniemi, Ylitornio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rovakaaren Ympäristöterveydenhuolto
Päivitetty: 16.8.2021