suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Eläinlääkäripalvelut

  • Palvelu
  • 7 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Peruseläinlääkäripalvelua saat kunnalta arkipäivisin virka-aikana ja kiireellistä eläinlääkäriapua kaikkina vuorokaudenaikoina.

Oulun seudulla saat lemmikkieläinten ja tuotantoeläinten peruseläinlääkäripalveluita ja neuvontaa mm. seuraavissa asioissa:

  • tuotantoeläinten ja hevosten terveydenhuoltokäynnit, akuuttien sairauksien hoito ja eutanasia, tiineys- ja hedelmällisyystutkimukset, viralliset ...

Toimi näin

Tuotantoeläimet ja hevoset:

Varaa aika eläinlääkärin käynnille soittamalla tuotantoeläinten ja hevosten ajanvaraukseen.

Lemmikkieläimet:

Varaa aika eläinlääkärin vastaanotolle soittamalla lemmikkieläinten ajanvaraukseen. Jos haluat varata ajan Muhoksen toimipisteelle, mainitse se aikaa varatessasi. Muuten saat ajan Oulun vastaanotolle.

Peru lemmikillesi tarpeeton ajanvarauksesi hyvissä ajoin soittamalla ajanvaraukseen tai sähköpostilla elainlaakari[at]ouka.fi. Aikoja et voi perua tekstiviestillä. Peruuttamatta jätetyistä tai viime hetkellä perutuista ajoista sinulta peritään 41,00 € sakkomaksu.

Huomio!

Joskus voit joutua odottamaan vuoroasi, tai lemmikkisi kiireetön ajanvaraus voidaan joutua perumaan, kiireellisten päivystystapauksien vuoksi.

Kenelle ja millä ehdoin

Peruseläinlääkäripalvelu muille kuin hyötyeläimille on kunnan vastuulla vain, jos palvelua ei muuten ole saatavilla yhteistoiminta-alueella.

Tausta ja lainsäädäntö

Eläinlääkäripalveluihin kuuluvat eläimen terveydentilan ja sairauksien toteaminen ja hoito sekä eläinlääkinnällisten todistusten antaminen. Palveluihin kuuluvat myös eläinten terveyden ja hyvinvoinnin ylläpito, ennaltaehkäisevä terveydenhuolto ja tarvittaessa eläimen lopetus.

Kunnat järjestävät eläinlääkäripalveluita usein yhteistyössä naapurikuntien kanssa. Peruseläinlääkäripalvelua saa arkipäivisin virka-aikana ja kiireellistä eläinlääkäriapua kaikille kotieläimille kaikkina vuorokaudenaikoina. Kunnassa voi olla kunnaneläinlääkäreitä, tai kunta voi tehdä palveluista sopimuksen yksityisen eläinlääkäripalvelun tarjoajan kanssa.

Palvelun toteuttaa

Oulun seudun ympäristötoimi -liikelaitos

Muut vastuuorganisaatiot

Oulun kaupunki

Palvelusta vastaa

Oulun seudun ympäristötoimi -liikelaitos
Tekstistä vastaa: Oulun seudun ympäristötoimi -liikelaitos
Päivitetty: 9.1.2024