suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun seudun ympäristötoimi -liikelaitos

Eläinlääkäripalvelut

  • Palvelu
  • 7 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Peruseläinlääkäripalvelua saat kunnalta arkipäivisin virka-aikana ja kiireellistä eläinlääkäriapua kaikkina vuorokaudenaikoina.

Oulun seudulla saat lemmikkieläinten ja tuotantoeläinten peruseläinlääkäripalveluita ja neuvontaa mm. seuraavissa asioissa:

  • tuotantoeläinten ja hevosten terveydenhuoltokäynnit, akuuttien sairauksien hoito ja eutanasia, tiineys- ja hedelmällisyystutkimukset, viralliset tuonti- ja vientitarkastukset
  • lemmikkieläinten terveystarkastukset, rokotukset, tunnistusmerkinnät, vienti- ja tuontiasiakirjat, kastroinnit ja steriloinnit, akuuttien sairauksien hoito ja eutanasia

Oulunkaaren ympäristöpalvelut hoitaa Yli-Iin suuralueen eläinlääkintähuollon.

Toimi näin

Tuotantoeläimet ja hevoset:

Varaa aika eläinlääkärin käynnille soittamalla tuotantoeläinten ja hevosten ajanvaraukseen.

Lemmikkieläimet:

Varaa aika eläinlääkärin vastaanotolle soittamalla lemmikkieläinten ajanvaraukseen. Jos haluat varata ajan Muhoksen toimipisteelle, mainitse se aikaa varatessasi. Muuten saat ajan Oulun vastaanotolle.

Peru tarpeeton ajanvarauksesi hyvissä ajoin soittamalla ajanvaraukseen tai sähköpostilla elainlaakari[at]ouka.fi. Aikoja et voi perua tekstiviestillä. Peruuttamatta jätetyistä tai viimehetkellä perutuista ajoista sinulta peritään 36,00 € sakkomaksu.

Huomio!

Kiireetön ajanvarauksesi voidaan joskus joutua perumaan kiireellisten pieneläinpäivystystapauksien vuoksi.

Kenelle ja millä ehdoin

Peruseläinlääkäripalvelu muille kuin hyötyeläimille on kunnan vastuulla vain, jos palvelua ei muuten ole saatavilla yhteistoiminta-alueella.

Palvelu on maksullinen.

Katso pieneläinpalveluiden hintatiedot linkistä "Oulun seudun eläinlääkärivastaanoton hinnasto". Voit tiedustella hintatietoja tuotantoeläinten ja hevosten osalta ajanvarauksesta tai sähköpostilla elainlaakari[at]ouka.fi.

Tausta ja lainsäädäntö

Eläinlääkäripalveluihin kuuluvat eläimen terveydentilan ja sairauksien toteaminen ja hoito sekä eläinlääkinnällisten todistusten antaminen. Palveluihin kuuluvat myös eläinten terveyden ja hyvinvoinnin ylläpito, ennaltaehkäisevä terveydenhuolto ja tarvittaessa eläimen lopetus.

Kunnat järjestävät eläinlääkäripalveluita usein yhteistyössä naapurikuntien kanssa. Peruseläinlääkäripalvelua saa arkipäivisin virka-aikana ja kiireellistä eläinlääkäriapua kaikille kotieläimille kaikkina vuorokaudenaikoina. Kunnassa voi olla kunnaneläinlääkäreitä, tai kunta voi tehdä palveluista sopimuksen yksityisen eläinlääkäripalvelun tarjoajan kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun seudun ympäristötoimi -liikelaitos
Muut vastuuorganisaatiotOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun seudun ympäristötoimi -liikelaitos
Alue Hailuoto, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu, Tyrnävä
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Oulun seudun ympäristötoimi -liikelaitos
Päivitetty: 18.2.2021