suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mustasaaren kunta

Eläinlääkäripalvelut

  • Palvelu
  • 7 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Länsirannikon ympäristöyksikön yhteistoiminta-alueella on viisi eläinlääkärivastaanottoa. Kenelle tahansa yhteistoiminta-alueen eläinlääkärille voi soittaa. Kiireellisissä tapauksissa klo 16 jälkeen soitetaan päivystävälle eläinlääkärille.

Kenelle ja millä ehdoin

Peruseläinlääkäripalvelu muille kuin hyötyeläimille on kunnan vastuulla vain, jos palvelua ei muuten ole yhteistoiminta-alueella saatavilla.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Eläinlääkäripalveluihin kuuluvat eläimen terveydentilan ja sairauksien toteaminen ja hoito sekä eläinlääkinnällisten todistusten antaminen. Palveluihin kuuluu myös eläinten terveyden ja hyvinvoinnin ylläpito, ennaltaehkäisevä terveydenhuolto ja tarvittaessa eläimen lopetus.

Kunnat järjestävät eläinlääkäripalveluita usein yhteistyössä naapurikuntien kanssa. Peruseläinlääkäripalvelua saa arkipäivisin virka-aikana ja kiireellistä eläinlääkäriapua kaikkina vuorokaudenaikoina. Palvelut koskevat erityisesti hyötyeläimiä. Kunnassa voi olla kunnaneläinlääkäreitä, tai kunta voi tehdä palveluista sopimuksen yksityisen eläinlääkäripalvelun tarjoajan kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMustasaaren kunta
Palvelusta vastaaMustasaaren kunta
Alue Kaskinen, Korsnäs, Kristiinankaupunki, Maalahti, Mustasaari, Närpiö, Vöyri
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Mustasaaren kunta
Päivitetty: 27.5.2019