suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Liedon kaupunki

Eläinlääkäripalvelut

  • Palvelu
  • 12 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kunnalliseläinlääkärin työtä on eläinten terveyden- ja sairaudenhoito, neuvonta ja eläinsuojeluasiat.

Vastaanotolla hoidetaan lemmikkieläimiä ja pienempiä kotieläimiä. Sairaskäyntejä tehdään maatilojen kotieläimille, hevosille, kalanviljelylaitoksille ym.

Kunnallisella eläinlääkärillä on oikeus periä virka-alueellaan antamastaan eläinlääkäriavusta ja todistuksesta eläimen omistajalta tai haltijalt ...

Toimi näin

Kunnaneläinlääkäreillä on puhelinaika neuvonnalle sekä ajanvaraus arkipäivisin klo 8-9.

Kenelle ja millä ehdoin

Peruseläinlääkäripalvelu muille kuin hyötyeläimille on kunnan vastuulla vain, jos palvelua ei muuten ole saatavilla yhteistoiminta-alueella.

Tausta ja lainsäädäntö

Eläinlääkäripalveluihin kuuluvat eläimen terveydentilan ja sairauksien toteaminen ja hoito sekä eläinlääkinnällisten todistusten antaminen. Palveluihin kuuluvat myös eläinten terveyden ja hyvinvoinnin ylläpito, ennaltaehkäisevä terveydenhuolto ja tarvittaessa eläimen lopetus.

Kunnat järjestävät eläinlääkäripalveluita usein yhteistyössä naapurikuntien kanssa. Peruseläinlääkäripalvelua saa arkipäivisin virka-aikana ja kiireellistä eläinlääkäriapua kaikille kotieläimille kaikkina vuorokaudenaikoina. Kunnassa voi olla kunnaneläinlääkäreitä, tai kunta voi tehdä palveluista sopimuksen yksityisen eläinlääkäripalvelun tarjoajan kanssa.

Palvelun toteuttaa

Liedon kaupunki

Palvelusta vastaa

Liedon kaupunki
Tekstistä vastaa: Liedon kaupunki
Päivitetty: 1.12.2021