suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Leppävirran kunta

Eläinlääkäripalvelut

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Eläinlääkärit huolehtivat arkipäivisin klo 8 - 16 tuotanto- ja lemmikkieläinten perusterveydenhoidosta. Alueella on myös yksityisiä pieneläinvastaanottoja (Pieksämäellä ja Varkaudessa), joissa on mahdollista saada peruseläinlääkäripalvelua monipuolisempaa tutkimusta ja hoitoa. Eläinlääkärit toimivat myös eläinsuojeluviranomaisina sekä hoitavat muut lain määräämät viranomaistehtävät.

Toimi näin

Toimistoaika, ajanvaraukset ja tiedustelut arkisin klo 8 - 9 vastaanoton puhelimesta.

Yhteystiedot ja lisätietoa löytyy nettisvultamme.

Kenelle ja millä ehdoin

Peruseläinlääkäripalvelu muille kuin hyötyeläimille on kunnan vastuulla vain, jos palvelua ei muuten ole saatavilla yhteistoiminta-alueella.

Arkena on töissä koko alueella keskimäärin 3 tai 4 eläinlääkäriä, jotka hoitavat viiden kunnan alueelta tulleet tilakäynnit. Jotta jokainen avuntarvitsija saisi eläinlääkärin luokseen kohtuuajassa, olisi toivottavaa, että ajanvaraukset ja tiedustelut tulisivat klo 8 – 9 vastaanottojen puhelimiin. Sen jälkeen eläinlääkärit jakavat päivän työt alueellisesti keskenään. Osa eläinlääkäreistä ottaa pieneläimiä vastaanotolle ajanvarauksella aamu- tai iltapäivisin. Klo 9 alkaen eläinlääkärin tavoittaa numerosta 0600 30 30 90 (maksullinen).

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Eläinlääkäripalveluihin kuuluvat eläimen terveydentilan ja sairauksien toteaminen ja hoito sekä eläinlääkinnällisten todistusten antaminen. Palveluihin kuuluvat myös eläinten terveyden ja hyvinvoinnin ylläpito, ennaltaehkäisevä terveydenhuolto ja tarvittaessa eläimen lopetus.

Kunnat järjestävät eläinlääkäripalveluita usein yhteistyössä naapurikuntien kanssa. Peruseläinlääkäripalvelua saa arkipäivisin virka-aikana ja kiireellistä eläinlääkäriapua kaikille kotieläimille kaikkina vuorokaudenaikoina. Kunnassa voi olla kunnaneläinlääkäreitä, tai kunta voi tehdä palveluista sopimuksen yksityisen eläinlääkäripalvelun tarjoajan kanssa.

Perustiedot

Palvelusta vastaaLeppävirran kunta
Alue Heinävesi, Joroinen, Leppävirta, Pieksämäki, Varkaus
Palvelun kieletsuomi, englanti, ruotsi
Tekstistä vastaa: Leppävirran kunta
Päivitetty: 9.2.2022