suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Eläinlääkäripalvelut

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen eläinlääkintähuollon yksikkö vastaa peruseläinlääkäripalveluista koti- ja hyötyeläimille (praktiikka ja päivystys) sekä viranomaistehtävistä (mm. vientitodistukset eläimille ja eläinsuojelu) toimialueellaan. Eläinlääkäreiden vastaanotot sijaitsevat Järvenpään Kyrölässä, Nurmijärven Kirkonkylässä ja Tuusulan Hyrylässä.

Toimi näin

Voit varata ajan soittamalla palvelupisteiden ajanvaraukseen. Tuusulan ja Nurmijärven vastaanotoille voit tehdä ajanvarauksen myös verkkosivuillamme. Virka-ajan ulkopuolella voit ottaa yhteyttä päivystyspuhelinnumeroon.

Kenelle ja millä ehdoin

Peruseläinlääkäripalvelu muille kuin hyötyeläimille on kunnan vastuulla vain, jos palvelua ei muuten ole saatavilla yhteistoiminta-alueella.

Toimialueen asukkaat Järvenpäässä, Keravalla, Nurmijärvellä ja Tuusulassa voivat varata ajan haluamalleen vastaanotolle. Mäntsälän kunnan asukkaille peruseläinlääkäripalvelut hankitaan Helsingin yliopiston tuotantoeläinsairaalalta.

Tausta ja lainsäädäntö

Eläinlääkäripalveluihin kuuluvat eläimen terveydentilan ja sairauksien toteaminen ja hoito sekä eläinlääkinnällisten todistusten antaminen. Palveluihin kuuluvat myös eläinten terveyden ja hyvinvoinnin ylläpito, ennaltaehkäisevä terveydenhuolto ja tarvittaessa eläimen lopetus.

Kunnat järjestävät eläinlääkäripalveluita usein yhteistyössä naapurikuntien kanssa. Peruseläinlääkäripalvelua saa arkipäivisin virka-aikana ja kiireellistä eläinlääkäriapua kaikille kotieläimille kaikkina vuorokaudenaikoina. Kunnassa voi olla kunnaneläinlääkäreitä, tai kunta voi tehdä palveluista sopimuksen yksityisen eläinlääkäripalvelun tarjoajan kanssa.

Palvelun toteuttaa

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus

Palvelusta vastaa

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus
Tekstistä vastaa: Keski-Uudenmaan ympäristökeskus
Päivitetty: 2.12.2019