suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kaarinan kaupunki

Eläinlääkäripalvelut

  • Palvelu
  • Kaarina
  • Julkinen palvelu

Kunnaneläinlääkäri hoitaa Kaarinassa hyötyeläimiä, joita ovat lehmät, lampaat, hevoset ja siat. Lemmikkieläimiä hoitavat yksityiset eläinlääkärit. Kaarina ostaa kunnaneläinlääkäripalvelut Liedon kunnalta.

Toimi näin

  • Jos tarvitset eläinlääkäripalveluja hyötyeläimelle, voit ottaa yhteyttä Kaarinan kunnaneläinlääkäriin.
  • Jos tarvitset eläinlääkäripalveluja lemmikkieläimelle, ota yhteyttä yksityisiin eläinlääkäripalveluja tuottaviin tahoihin.
  • Lisätietoja Liedon sivuilta: https://lieto.fi/palvelut-ja-asiointi/asuminen-ja-elinymparisto/elaimet/

Kenelle ja millä ehdoin

Peruseläinlääkäripalvelu muille kuin hyötyeläimille on kunnan vastuulla vain, jos palvelua ei muuten ole saatavilla yhteistoiminta-alueella.

Kaarinassa on saatavilla yksityistä eläinlääkäripalvelua, joten kunnaneläinlääkärin palvelut ovat Kaarinassa tarjolla vain hyötyeläimille.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Eläinlääkäripalveluihin kuuluvat eläimen terveydentilan ja sairauksien toteaminen ja hoito sekä eläinlääkinnällisten todistusten antaminen. Palveluihin kuuluvat myös eläinten terveyden ja hyvinvoinnin ylläpito, ennaltaehkäisevä terveydenhuolto ja tarvittaessa eläimen lopetus.

Kunnat järjestävät eläinlääkäripalveluita usein yhteistyössä naapurikuntien kanssa. Peruseläinlääkäripalvelua saa arkipäivisin virka-aikana ja kiireellistä eläinlääkäriapua kaikille kotieläimille kaikkina vuorokaudenaikoina. Kunnassa voi olla kunnaneläinlääkäreitä, tai kunta voi tehdä palveluista sopimuksen yksityisen eläinlääkäripalvelun tarjoajan kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLiedon kunta, Kaarinan kaupunki
Palvelusta vastaaKaarinan kaupunki
Alue Kaarina
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kaarinan kaupunki
Päivitetty: 13.12.2021