suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kaarinan kaupunki

Eläinlääkäripalvelut

  • Palvelu
  • Kaarina
  • Julkinen palvelu

Kunnaneläinlääkäri hoitaa Kaarinassa hyötyeläimiä, joita ovat lehmät, lampaat, hevoset ja siat. Lemmikkieläimiä hoitavat yksityiset eläinlääkärit. Kaarina ostaa kunnaneläinlääkäripalvelut Liedon kunnalta.

Toimi näin

  • Jos tarvitset eläinlääkäripalveluja hyötyeläimelle, voit ottaa yhteyttä Kaarinan kunnaneläinlääkäriin.
  • Jos tarvitset eläinlääkäripalveluja lemmikkieläimelle, ota yhteyttä yksityisiin eläinlääkäripalveluja tuottaviin tahoihin.
  • Lisätietoja Liedon sivuilta: https://lieto.fi/palvelut-ja-asiointi/asuminen-ja-elinymparisto/elaimet/

Kenelle ja millä ehdoin

Peruseläinlääkäripalvelu muille kuin hyötyeläimille on kunnan vastuulla vain, jos palvelua ei muuten ole saatavilla yhteistoiminta-alueella.

Kaarinassa on saatavilla yksityistä eläinlääkäripalvelua, joten kunnaneläinlääkärin palvelut ovat Kaarinassa tarjolla vain hyötyeläimille.

Tausta ja lainsäädäntö

Eläinlääkäripalveluihin kuuluvat eläimen terveydentilan ja sairauksien toteaminen ja hoito sekä eläinlääkinnällisten todistusten antaminen. Palveluihin kuuluvat myös eläinten terveyden ja hyvinvoinnin ylläpito, ennaltaehkäisevä terveydenhuolto ja tarvittaessa eläimen lopetus.

Peruseläinlääkäripalvelua saa arkipäivisin virka-aikana ja kiireellistä eläinlääkäriapua kaikille kotieläimille kaikkina vuorokaudenaikoina. Alueen ympäristöterveydenhuollon järjestäjä voi tuottaa palvelut itse tai hankkia ne yksityiseltä eläinkääripalvelun tuottajalta.

Palvelun toteuttaa

Liedon kaupunki, Kaarinan kaupunki

Palvelusta vastaa

Kaarinan kaupunki
Tekstistä vastaa: Kaarinan kaupunki
Päivitetty: 13.12.2021