suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Juvan kunta

Eläinlääkäripalvelut

  • Palvelu
  • Juva
  • Julkinen palvelu

Juvan kunnan alueen eläinlääkäripalveluista vastaa Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän eläinlääkintähuolto, jonka tehtäviin kuuluu huolehtia kaikkien Juvan kunnan alueen eläinten perustason terveyden- ja sairaudenhoidosta, eläinsuojelulain mukaisista tehtävistä ja tarttuvien eläintautien vastustustyöstä. Kunnaneläinlääkärit osallistuvat myös elintarvikelain mukaiseen valvontaan tuotantoeläintiloilla. Kunnaneläinlääkäri hoitaa lisäksi esimerkiksi eläinperäisiin jätteisiin ja haaskanpitoon liittyviä viranomaistehtäviä.

Eläinlääkärin vastaanotto on Juvalla maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin Eläinklinikka Kettulassa.

Toimi näin

Ajanvaraus on maanantaista perjantaihin kello 08:00 - 09:00. Tämän jälkeen eläinlääkärit ovat potilastyössä, ja jos eivät pääse vastaamaan puhelimeen voit ainoastaan jättää viestin. Eläinlääkäri ottaa yhteyttä viestin jättäneisiin mahdollisimman pian.

Kenelle ja millä ehdoin

Peruseläinlääkäripalvelu muille kuin hyötyeläimille on kunnan vastuulla vain, jos palvelua ei muuten ole saatavilla yhteistoiminta-alueella.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Eläinlääkäripalveluihin kuuluvat eläimen terveydentilan ja sairauksien toteaminen ja hoito sekä eläinlääkinnällisten todistusten antaminen. Palveluihin kuuluvat myös eläinten terveyden ja hyvinvoinnin ylläpito, ennaltaehkäisevä terveydenhuolto ja tarvittaessa eläimen lopetus.

Kunnat järjestävät eläinlääkäripalveluita usein yhteistyössä naapurikuntien kanssa. Peruseläinlääkäripalvelua saa arkipäivisin virka-aikana ja kiireellistä eläinlääkäriapua kaikille kotieläimille kaikkina vuorokaudenaikoina. Kunnassa voi olla kunnaneläinlääkäreitä, tai kunta voi tehdä palveluista sopimuksen yksityisen eläinlääkäripalvelun tarjoajan kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaItä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä ISSHP
Palvelusta vastaaJuvan kunta
Alue Juva
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Juvan kunta
Päivitetty: 14.4.2021