suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Auran kunta

Eläinlääkäripalvelut

  • Palvelu
  • Aura
  • Julkinen palvelu

Liedon ympäristöterveydenhuollon toimialue: Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Koski TL, Lieto, Loimaa, Marttila, Oripää, Paimio, Parainen, Pöytyä, ja Sauvo.

Ympäristöterveydenhuoltoon kuuluvat terveysvalvonta ja eläinlääkintähuolto.

Kunnalliseläinlääkärin työtä on eläinten terveyden- ja sairaudenhoito, neuvonta ja eläinsuojeluasiat.

Vastaanotolla hoidetaan lemmikkieläimiä ja pienempiä kotieläimiä. Sairaskäyntejä tehdään maatilojen kotieläimille, hevosille, kalanviljelylaitoksille ym.

Kunnallisella eläinlääkärillä on oikeus periä virka-alueellaan antamastaan eläinlääkäriavusta ja todistuksesta eläimen omistajalta tai haltijalta palkkiot ja kustannusten korvaukset kunnallisen eläinlääkäritaksan mukaisesti.

Toimi näin

Peruseläinlääkäripalvelua on saatavilla arkipäivisin virka-aikana ja kiireellistä eläinlääkäriapua kaikkina vuorokaudenaikoina.

Kenelle ja millä ehdoin

Peruseläinlääkäripalvelu muille kuin hyötyeläimille on kunnan vastuulla vain, jos palvelua ei muuten ole saatavilla yhteistoiminta-alueella.

Peruseläinlääkäripalvelua on saatavilla arkipäivisin virka-aikana ja kiireellistä eläinlääkäriapua kaikkina vuorokaudenaikoina.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Eläinlääkäripalveluihin kuuluvat eläimen terveydentilan ja sairauksien toteaminen ja hoito sekä eläinlääkinnällisten todistusten antaminen. Palveluihin kuuluvat myös eläinten terveyden ja hyvinvoinnin ylläpito, ennaltaehkäisevä terveydenhuolto ja tarvittaessa eläimen lopetus.

Kunnat järjestävät eläinlääkäripalveluita usein yhteistyössä naapurikuntien kanssa. Peruseläinlääkäripalvelua saa arkipäivisin virka-aikana ja kiireellistä eläinlääkäriapua kaikille kotieläimille kaikkina vuorokaudenaikoina. Kunnassa voi olla kunnaneläinlääkäreitä, tai kunta voi tehdä palveluista sopimuksen yksityisen eläinlääkäripalvelun tarjoajan kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLiedon kunta
Palvelusta vastaaAuran kunta
Alue Aura
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Auran kunta
Päivitetty: 27.6.2022