suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovakaaren Ympäristöterveydenhuolto

Eläinlääkäripäivystys

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Arki-iltaisin ja -öisin sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä kiireellistä eläinlääkintäapua tarvitessasi voit ottaa yhteyttä eläinlääkäripäivystykseen soittamalla päivystysalueen yhteispäivystysnumeroon. Yhteispäivystyspuhelinnumerot ovat maksullisia. Rovaniemen ja Ranuan alueella päivystää yksi eläinlääkäri, jonka vastaanotto on joko Rovaniemellä tai Ranualla. Ylitornion, Pellon ja Kolarin alueella päivystää yksi eläinlääkäri vuorotellen kussakin kunnassa.

Toimi näin

Ota yhteyttä päivystävään eläinlääkäriin ainoastaan kiireellistä eläinlääkäriapua varten. Kiireettömissä asioissa ota yhteyttä arkiaamun puhelinaikana eläinlääkärin ajanvaraukseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Eläinlääkäri perii kunnallisen eläinlääkäritaksan mukaiset palkkiot sekä tarvike- ja lääkekustannukset eläimen omistajalta tai haltijalta. Vastaanottokäynneistä peritään lisäksi klinikka- ja laitemaksuja. Ajantasaiset hinnastot näet Rovaniemen kaupungin Eläimet-verkkosivulta.

Tausta ja lainsäädäntö

Virka-ajan ulkopuolella tarvittavaa kiireellistä eläinlääkintäapua saa kunnan eläinlääkäripäivystyksestä. Eläinlääkäripäivystys saattaa olla useiden kuntien yhteinen.

Pienikokoiset kotieläimet täytyy yleensä kuljettaa vastaanotolle, mutta suurikokoisia eläinlääkäri tulee hoitamaan niiden pitopaikkaan.

Kunta voi tuottaa päivystyspalvelut itse tai hankkia ne yksityiseltä eläinlääkäripalvelun tuottajalta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRovakaaren Ympäristöterveydenhuolto
Palvelusta vastaaRovakaaren Ympäristöterveydenhuolto
Alue Kolari, Pello, Ranua, Rovaniemi, Ylitornio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rovakaaren Ympäristöterveydenhuolto
Päivitetty: 3.6.2020