suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mikkelin seudun ympäristöpalvelut

Eläinlääkäripäivystys, Mikkelin seudun ympäristöpalvelut

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Mikkelin seudun eläinlääkäripäivystys kattaa Hirvensalmen, Mikkelin, Mäntyharjun ja Pertunmaan kuntien alueet. Alueen eläinlääkäripäivystys on yhteinen sekä tuotanto- että pieneläimille. Huom. Kangasniemen kunnan alueella eriytetty tuotanto- ja pieneläinten päivystys on järjestetty yhteistyössä Jyväskylän kanssa.

Eläinlääkäripäivystys toimii virka-ajan ulkopuolella iltaisin ja viikonloppuisin ympärivuorokautisesti. Päivystys on tarkoitettu kiireellistä ja välitöntä hoitoa vaativia sairaustapauksia varten.

Toimi näin

Soita eläinlääkärille päivystysnumeroon akuutissa tapauksessa. Mikäli puhelu siirtyy vastaajaan, jätä viesti, jossa kerrot nimesi, puhelinnumerosi ja mitä asia koskee. Eläinlääkäri on yhteydessä sinuun vapauduttuaan toimenpiteistään.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Virka-ajan ulkopuolella tarvittavaa kiireellistä eläinlääkintäapua saa kunnan eläinlääkäripäivystyksestä. Eläinlääkäripäivystys saattaa olla useiden kuntien yhteinen.

Pienikokoiset kotieläimet täytyy yleensä kuljettaa vastaanotolle, mutta suurikokoisia eläinlääkäri tulee hoitamaan niiden pitopaikkaan.

Kunta voi tuottaa päivystyspalvelut itse tai hankkia ne yksityiseltä eläinlääkäripalvelun tuottajalta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMikkelin seudun ympäristöpalvelut
Palvelusta vastaaMikkelin seudun ympäristöpalvelut
Alue Hirvensalmi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Mikkelin seudun ympäristöpalvelut
Päivitetty: 18.2.2022