suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Eläinlääkäripäivystys

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Laukaassa ja Konnevedellä on järjestetty päivystys kiireellistä hoitoa tarvitseville pien- ja suureläimille virka-ajan ulkopuolella iltaisin ja viikonloppuisin.

Eläinlääkäripäivystyksestä on sovittu seudullisesti.

Toimi näin

Päivystysaikana hoidetaan ainoastaan kiireiset sairastapaukset, jotka eivät voi odottaa seuraavaan arkipäivään.

Pieneläin- ja suureläinpäivystys on eriytetty. Iltaisin ja viikonloppuisin kiireellinen pieneläinpäivystys hoidetaan pieneläinklinikalla Jyväskylässä. Suureläinten kiireellisestä hoidosta vastaavat naapurikuntien eläinlääkärit yhdessä.

SUURELÄINTEN (eläimet, joita ei voi kuljettaa klinikalle) päivystävän eläinlääkärin yhteystiedot saa soittamalla maksulliseen palvelunumeroon 0600 - 14600. Voimassa oleva hinta kerrotaan puhelun alussa.

PIENELÄINTEN päivystyspalveluiden tuottamisesta vastaavat pieneläinklinikka. Yhteyden päivystävään pieneläinklinikkaan saa soittamalla maksulliseen palvelunumeroon 0600 – 306 084. Voimassa oleva hinta kerrotaan puhelun alussa.

Tausta ja lainsäädäntö

Virka-ajan ulkopuolella tarvittavaa kiireellistä eläinlääkintäapua saa kunnan eläinlääkäripäivystyksestä. Eläinlääkäripäivystys saattaa olla useiden kuntien yhteinen.

Pienikokoiset kotieläimet täytyy yleensä kuljettaa vastaanotolle, mutta suurikokoisia eläinlääkäri tulee hoitamaan niiden pitopaikkaan.

Kunta voi tuottaa päivystyspalvelut itse tai hankkia ne yksityiseltä eläinlääkäripalvelun tuottajalta.

Palvelun toteuttaa

Jyväskylän kaupunki

Palvelusta vastaa

Laukaan kunta
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 18.10.2022