suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ruokavirasto

Eläinlääkärin laillistaminen (Suomessa suoritettu tutkinto)

  • Ammattipätevyys
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Eläinlääkärin ammatti on Suomessa laillistettava ammatti. Kyseistä ammattia saa harjoittaa vain laillistettu ammattihenkilö. Ruokavirasto myöntää hakemuksen perusteella laillistuksen kyseiseen ammattiin sekä Suomessa että ulkomailla koulutetuille eläinlääkäreille ja merkitsee myönnetyn ammattioikeuden eläinlääkärirekisteriin.

Suomessa eläinlääketieteen lisensiaatin tutkinnon suorittaneen henkilön laillistaminen eläinlääkäriksi tapahtuu Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisen tiedekuntaan jätetyn hakemuksen kautta. Eläinlääketieteellinen tiedekunta lähettää tiedot eläinlääkäriksi valmistuvista automaattisesti Ruokavirastoon.

Toimi näin

Hae laillistamista eläinlääketieteellisen tiedekunnan sivuilta löytyvän Ruokaviraston hakemuslomakkeen avulla. Hakemukseen tulee liittää:

  • Eläinlääketieteen lisensiaatin tutkintoa koskeva todistus (Helsingin yliopiston eläinlääketieteellinen tiedekunta toimittaa tämän)
  • Eläinlääkärinvakuutus:

"Minä N.N. lupaan ja vakuutan kunniani ja omantuntoni kautta, että minä eläinlääkärinä toimiessani parhaan ymmärrykseni ja kykyni mukaan tunnollisesti täytän ne tehtävät ja velvollisuudet, jotka minulle eläinlääkärinä kuuluvat." Kirjallinen eläinlääkärinvakuutus toimitetaan Ruokavirastolle laillistamishakemuksen yhteydessä. Vakuutusteksti kirjoitetaan kokonaisuudessaan käsin, minkä lisäksi vakuutus päivätään ja allekirjoitetaan.

Suullinen eläinlääkärinvakuutus annetaan Ruokavirastolle laillistamistilaisuudessa (publiikki).

Kenelle ja millä ehdoin

Laillistamisen edellytyksenä on Suomessa suoritettu eläinlääkärin tutkinto. Mikäli tutkintosi on toisesta EU/ETA -maasta tai EU:n ulkopuolelta, katso laillistamisen edellytykset seuraavista erillisistä kuvauksista:

  • Eläinlääkärin laillistaminen (EU/ETA -maissa valmistunut)
  • Eläinlääkärin laillistaminen (EU/ETA alueen ulkopuolella tutkinnon suorittanut)

Palvelu on maksullinen.

Suomessa suoritetun eläinlääketieteen tutkinnon laillistuspäätöksestä peritään maksu 85 euroa.

Maksut perustuvat kulloinkin voimassa olevaan asetukseen Ruokaviraston maksullisista suoritteista. Ajantasainen tieto maksuista löytyy Ruokaviraston ulkoisilta verkkosivuilta: https://www.ruokavirasto.fi/tietoa-meista/asiointi/hinnasto/


Käsittelyaika

Keskimäärin hakemus laillistamiseksi on toimitettava yliopistolle viimeistään viikkoa ennen publiikkia. Noudata tarkemmin Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisen tiedekunnan antamia ohjeita.

Voimassaoloaika

Ammatinharjoittamisoikeus on myöntämisen jälkeen voimassa toistaiseksi.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRuokavirasto
Palvelusta vastaaRuokavirasto
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Ruokavirasto
Päivitetty: 28.2.2020