suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvonta

  • Palvelu
  • 27 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolassa saat apua kaikissa perheen perustamiseen ja ehkäisyyn liittyvissä asioissa omien ajatustesi ja suunnitelmiesi tueksi. Voit varata ajan itsellesi tai tulla yhdessä kumppanisi kanssa.

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolassa saat neuvontaa sinulle sopivista ehkäisyvalmisteista. Hoidamme raskauden ehkäisyn aloituksen, seurannat sekä ehkäisyvälineiden asennukset ...

Toimi näin

Ota yhteyttä oman asuinkuntasi ehkäisy- tai perhesuunnitteluneuvolaan kaikissa ehkäisyyn ja seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa. Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolan palvelut toimivat ajanvarauksella arkipäivisin ja palvelut ovat maksuttomia.

Tausta ja lainsäädäntö

Nuoret ja aikuiset voivat saada perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvontaa omien perhesuunnitelmiensa tueksi. Neuvontaa tarjotaan pääsääntöisesti terveyskeskuksissa ja sairaaloissa, äitiysneuvolassa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa.

Perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvonnasta saa myös muita seksuaali- ja lisääntymisterveyden palveluja. Ne voivat liittyä esimerkiksi lapsettomuuteen, seksuaaliterveyden edistämiseen, seksitautien torjuntaan, seksuaalisuutta loukkaavan väkivallan ehkäisyyn, seksuaaliseen suuntautumiseen, sukupuolen kokemiseen ja parisuhteeseen.

Palvelun toteuttaa

Varsinais-Suomen hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Varsinais-Suomen hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Varsinais-Suomen hyvinvointialue
Päivitetty: 23.11.2023