suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pukkilan kunta

Ehkäisevä päihdetyö

  • Palvelu
  • Pukkila
  • Julkinen palvelu

Lain mukaan kunta huolehtii ehkäisevän päihdetyön tarpeen mukaisesta organisoinnista alueellaan ja nimeää ehkäisevän päihdetyön tehtävistä vastaavan toimielimen. Pukkilan kunnan ehkäisevän päihdetyön toimintaohjelma on laadittu ehkäisevän päihdetyön toimielimen toimesta. Toimintaohjelman tavoitteena on kartoittaa Pukkilan kunnan ehkäisevän päihdetyön toimintatapoja sekä vahvistaa verkostoyhteistyö ...

Tausta ja lainsäädäntö

Ehkäisevän päihdetyön tarkoituksena on ehkäistä ja vähentää alkoholin, huumeiden, tupakka- ja nikotiinituotteiden sekä muiden päihtymiseen käytettävien aineiden käyttöä ja haittoja, joita niiden käyttö aiheuttaa käyttäjälle ja tämän läheisille. Ehkäisevä päihdetyö koskee myös rahapelaamista. Tavoitteena on edistää terveyttä, turvallisuutta ja hyvinvointia.

Ehkäisevää päihdetyötä on esimerkiksi päihteiden käytön ja rahapelaamisen varhainen puheeksiotto, ongelmakäytön tunnistaminen ja tuen pariin ohjaaminen.

Hyvinvointialueet, kunnat, yhdistykset, yritykset, poliisi ja muut valtion viranomaiset tekevät ehkäisevää päihdetyötä yhteistyönä.

Laki ehkäisevän päihdetyön järjestämisestä

Palvelun toteuttaa

Pukkilan kunta

Palvelusta vastaa

Pukkilan kunta
Tekstistä vastaa: Pukkilan kunta
Päivitetty: 20.10.2022