suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Digi- ja väestötietovirasto

Edunvalvojan vapauttaminen tehtävästään

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Jos sinut on määrätty edunvalvojaksi, voit milloin tahansa pyytää vapautusta edunvalvojan tehtävästä. Pyyntöä ei tarvitse perustella.

Jos päämiehesi on edelleen edunvalvojan tarpeessa, holhousviranomaisen tehtävänä on järjestää hänelle uusi edunvalvoja. Edunvalvojan vapauttaminen tehtävästä ja uuden edunvalvojan määrääminen hoidetaan usein samalla kertaa. On myös mahdollista, että sinut vapautetaan tehtävästäsi, mutta määrätään jatkamaan, kunnes uusi edunvalvoja on määrätty.

Jos päämiehesi on edelleen edunvalvonnan tarpeessa ja ymmärtää asian merkityksen, hän voi pyytää holhousviranomaista määräämään itselleen uuden edunvalvojan. Jos päämiehesi ei enää ymmärrä edunvalvojan määräämistä koskevaa asiaa, holhousviranomainen voi pyytää käräjäoikeutta määräämään hänelle edunvalvojan.

Toimi näin

Täytä Digi- ja väestötietoviraston sivuilla oleva hakemus edunvalvojan vapauttamiseksi tehtävästään ja toimita se virastoon.

Kenelle ja millä ehdoin

Edunvalvojalle, joka haluaa luopua tehtävästään.

Palvelu on maksuton.

Edunvalvojan tehtävästä luopuminen on edunvalvojalle maksutonta. Jos päämies on edelleen edunvalvonnan tarpeessa, uuden edunvalvojan määräämiseen liittyvät palvelut (hakemus- ja päätösmaksut) ovat yleensä maksullisia.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaDigi- ja väestötietovirasto
Palvelusta vastaaDigi- ja väestötietovirasto
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Digi- ja väestötietovirasto
Päivitetty: 20.12.2019