suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Utajärven kunta

Digituki

  • Palvelu
  • Utajärvi
  • Julkinen palvelu

Palvelupisteissä saat tarvittaessa digineuvontaa, jossa opastetaan tietokoneen, ohjelmien ja internetin käytössä.

Palvelupisteissä on asiakkaiden käyttöön varattuja tietokoneita, joissa on verkkoyhteys ja useissa myös tulostusmahdollisuus.

Opastus ja laitteiden käyttö on maksutonta. Tulostuksesta peritään omakustannehinta.

Toimi näin

Ota yhteyssä tai asioidessasi kysy neuvoja asiointipisteen ja kirjaston henkilökunnalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on kaikkien asiakkaiden käytössä.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Digituen kautta voit saada neuvoja ja apua tietokoneen, matkapuhelimen, tabletin tai muun mobiililaitteen sekä sähköisten palvelujen käyttöön. Tuki voi olla laitteiden tai palvelujen käytön kursseja, neuvontatilaisuuksia tai henkilökohtaista apua. Digituen antaja määrittelee, miten ja millaista apua tarjoaa. Digitukea annetaan tapauskohtaisesti asiakkaan omalla laitteella tai digituen antajan laitteella. Digituen antajaan voi ottaa yhteyttä verkossa, puhelimitse tai tulemalla paikan päälle.

Tukea antava henkilö voi opastaa sähköisessä asioinnissa, palvelujen löytymisessä ja laitteiden peruskäytössä, mutta digituki ei yleensä tarkoita viallisten laitteiden korjaamista. Tukea antava henkilö ei saa asioida puolestasi tai käsitellä esimerkiksi palvelujen käyttöön tarvittavia pankki- tai muita tunnuksia. Älä kerro omia tunnuksiasi tukea antavalle henkilölle.

Tukea voivat antaa esimerkiksi asiointipisteet, yhteispalvelupisteet, kansalais- ja työväenopistot, kirjastot, vertaisopastajat, vapaaehtoiset, yhdistykset, järjestöt tai yritykset. Digituesta saatetaan käyttää myös erilaisia nimityksiä, kuten esimerkiksi digineuvonta tai digiopastus.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaUtajärven kunta
Palvelusta vastaaUtajärven kunta
Alue Utajärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Utajärven kunta
Päivitetty: 12.10.2020