suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Digituki

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Saat ohjausta ja tukea sähköiseen asiointiisi Oulu10-asiointipisteissä ja kirjastoissa. Tietotekniikan opetusta saat Oulu-opistossa ja kirjastoissa.

Kirjastoissa saat apua kirjaston omien sähköisten palvelujen sekä asiakaskäytössä olevien laitteiden käyttöön. Useissa kirjastoissa saat kaikille avointa opastusta tietokoneen tai mobiililaitteen sekä sähköisten palvelujen käytössä. Osassa kirjastoja saat apua digitukihenkilöltä myös omien mobiililaitteittesi ja kannettavien tietokoneittesi käytön ongelmiin. Digitukea voivat kirjastossa tarjota myös muut toimijat, esimerkiksi pankit, KELA ja verotoimisto.

Oulu-opistossa voit opiskella tietotekniikkaa monipuolisesti kursseilla, joita on aloittelijoille (mm. senioreille) ja tietokoneen kehittyneemmille käyttäjille, kuten ohjelmointia, kuvankäsittelyä, kuvakirjan tekemistä sekä videon editointia.

Toimi näin

Kysy neuvoja Oulu10-asiointipisteen ja kirjaston henkilökunnalta. Kirjaston omien laitteiden ja sähköisten palvelujen käyttöön saat apua kaikista kirjastoista kirjaston henkilökunnalta aukioloaikoina ilman etukäteisvarausta.

Ilmoittaudu etukäteen kirjaston digiopastuksiin. Opetuksista saat tietoa ennen ilmoittautumisen avaamista kirjastoissa paikan päällä ja linkissä "Oulun kaupunginkirjaston verkkosivut". Kirjaston digitukihenkilölle voit varata "vastaanottoajan" etukäteen Varaamo-palvelussa, puhelimitse, sähköpostilla osoitteella info.kirjasto[at]ouka.fi tai asioimalla paikan päällä. Katso digituen päivystysajat ja -kirjastot linkistä "Digitukea kirjastosta".

Ilmoittaudu Oulu-opiston kursseille verkkopalvelussa, soittamalla Oulu-opiston toimistoon tai asioimalla Oulu-opiston toimistossa. Katso Oulu-opiston kurssiohjelma verkkopalvelusta. Voit myös hakea painetun opinto-ohjelman kirjastoista ja Oulu10-asiointipisteistä elokuun alussa.

Kenelle ja millä ehdoin

Ilmoittaudu etukäteen kirjaston digiopastuksiin ja Oulu-opiston kursseille.

Palvelu on maksuton.

Ohjaus ja tuki asiointipisteissä ja kirjastoissa ovat maksuttomia. Kirjaston digiopastus on maksutonta.

Tulosteet ja kopiot ovat maksullisia.

Katso Oulu-opiston kurssimaksut kurssitiedoista ja kirjaston maksut linkistä "Kirjastomaksut".

Tausta ja lainsäädäntö

Digituen kautta voit saada neuvoja ja apua tietokoneen, matkapuhelimen, tabletin tai muun mobiililaitteen sekä sähköisten palvelujen käyttöön. Tuki voi olla laitteiden tai palvelujen käytön kursseja, neuvontatilaisuuksia tai henkilökohtaista apua. Digituen antaja määrittelee, miten ja millaista apua tarjoaa. Digitukea annetaan tapauskohtaisesti asiakkaan omalla laitteella tai digituen antajan laitteella. Digituen antajaan voi ottaa yhteyttä verkossa, puhelimitse tai tulemalla paikan päälle.

Tukea antava henkilö voi opastaa sähköisessä asioinnissa, palvelujen löytymisessä ja laitteiden peruskäytössä, mutta digituki ei yleensä tarkoita viallisten laitteiden korjaamista. Tukea antava henkilö ei saa asioida puolestasi tai käsitellä esimerkiksi palvelujen käyttöön tarvittavia pankki- tai muita tunnuksia. Älä kerro omia tunnuksiasi tukea antavalle henkilölle.

Tukea voivat antaa esimerkiksi asiointipisteet, yhteispalvelupisteet, kansalais- ja työväenopistot, kirjastot, vertaisopastajat, vapaaehtoiset, yhdistykset, järjestöt tai yritykset. Digituesta saatetaan käyttää myös erilaisia nimityksiä, kuten esimerkiksi digineuvonta tai digiopastus.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 1.3.2022