suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kurikan kaupunki

Digituki

  • Palvelu
  • Kurikka
  • Julkinen palvelu

Digituella tarkoitetaan sähköisen asioinnin, palveluiden ja laitteiden käytön tukea. Tuen tarkoituksena on auttaa asiakasta itsenäiseen ja turvalliseen laitteen käyttöön sekä sähköiseen asiointiin.

Digitukea tarjotaan Kurikan pääkirjastossa, Jalasjärven kirjastossa ja Jurvan kirjastossa aukioloaikojen puitteissa. Jalasjärven ja Jurvan kirjastot toimivat myös Kurikan kaupungin asiointipisteinä. Kirjastoissa saat apua kirjaston omien sähköisten palvelujen sekä asiakaskäytössä olevien laitteiden käyttöön.

Enälli on ajanvarausperiaatteella toimiva palvelu, jossa voit saada henkilökohtaista opastusta esimerkiksi älylaitteen tai tablettitietokoneen käytössä sekä erilaisten sovellusten käytössä, sähköpostitilin luomisessa tai vaikkapa päivitysten asentamisessa. Ajan Enälli-palveluun voit varata Kurikan pääkirjastosta, Jalasjärven kirjastosta tai Jurvan kirjastosta.

Toimi näin

Digitukea voit saada Kurikan pääkirjaston, Jalasjärven kirjaston ja Jurvan kirjaston henkilökunnalta aukioloaikojen puitteissa.

Enälli-palveluun voit varata ajan Kurikan pääkirjastosta, Jalasjärven kirjastosta tai Jurvan kirjastosta soittamalla, sähköpostitse tai käymällä kirjastossa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Digituen kautta voit saada neuvoja ja apua tietokoneen, matkapuhelimen, tabletin tai muun mobiililaitteen sekä sähköisten palvelujen käyttöön. Tuki voi olla laitteiden tai palvelujen käytön kursseja, neuvontatilaisuuksia tai henkilökohtaista apua. Digituen antaja määrittelee, miten ja millaista apua tarjoaa. Digitukea annetaan tapauskohtaisesti asiakkaan omalla laitteella tai digituen antajan laitteella. Digituen antajaan voi ottaa yhteyttä verkossa, puhelimitse tai tulemalla paikan päälle.

Tukea antava henkilö voi opastaa sähköisessä asioinnissa, palvelujen löytymisessä ja laitteiden peruskäytössä, mutta digituki ei yleensä tarkoita viallisten laitteiden korjaamista. Tukea antava henkilö ei saa asioida puolestasi tai käsitellä esimerkiksi palvelujen käyttöön tarvittavia pankki- tai muita tunnuksia. Älä kerro omia tunnuksiasi tukea antavalle henkilölle.

Tukea voivat antaa esimerkiksi asiointipisteet, yhteispalvelupisteet, kansalais- ja työväenopistot, kirjastot, vertaisopastajat, vapaaehtoiset, yhdistykset, järjestöt tai yritykset. Digituesta saatetaan käyttää myös erilaisia nimityksiä, kuten esimerkiksi digineuvonta tai digiopastus.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKurikan kaupunki
Palvelusta vastaaKurikan kaupunki
Alue Kurikka
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kurikan kaupunki
Päivitetty: 16.8.2021