suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio: Keuruun kaupunki

Digituki

  • Palvelu
  • Keuruu
  • Julkinen palvelu
Alue: Keuruu
Palvelun kieli: suomi

Keuruun kirjasto järjestää opastustilaisuuksia ja antaa henkilökohtaista tukea mobiililaitteiden ja tietokoneen sekä sähköisten palveluiden käyttöön. Opastus voidaan tehdö joko asiakkaan omalla tai kirjaston laitteella. Henkilökohtaisessa opastukssa suositellaan ajanvarausta etukäteen. Avoimia opastustilaisuuksia järjestetään noin kerran kuukaudessa Tablettikerhon nimellä.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Digituen kautta voit saada neuvoja ja apua tietokoneen, matkapuhelimen, tabletin tai muun mobiililaitteen sekä sähköisten palvelujen käyttöön. Tuki voi olla laitteiden tai palvelujen käytön kursseja, neuvontatilaisuuksia tai henkilökohtaista apua. Digituen antaja määrittelee, miten ja millaista apua tarjoaa. Digitukea annetaan tapauskohtaisesti asiakkaan omalla laitteella tai digituen antajan laitteella. Digituen antajaan voi ottaa yhteyttä verkossa, puhelimitse tai tulemalla paikan päälle.

Tukea antava henkilö voi opastaa sähköisessä asioinnissa, palvelujen löytymisessä ja laitteiden peruskäytössä, mutta digituki ei yleensä tarkoita viallisten laitteiden korjaamista. Tukea antava henkilö ei saa asioida puolestasi tai käsitellä esimerkiksi palvelujen käyttöön tarvittavia pankki- tai muita tunnuksia. Älä kerro omia tunnuksiasi tukea antavalle henkilölle.

Tukea voivat antaa esimerkiksi asiointipisteet, yhteispalvelupisteet, kansalais- ja työväenopistot, kirjastot, vertaisopastajat, vapaaehtoiset, yhdistykset, järjestöt tai yritykset. Digituesta saatetaan käyttää myös erilaisia nimityksiä, kuten esimerkiksi digineuvonta tai digiopastus.


Palvelun toteuttaa: 
Keuruun kaupunki