suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Digituki

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Kaarinan kaupunki
Alue: Kaarina
Palvelun kieli: suomi

Voit osallistua maksuttomiin asiakasopastuksiin, joiden aiheina ovat internetin perusteet, sähköpostin käyttö, Facebook-tilin luominen ja tiedonhaun opetus. Myös e-aineistojen, iPadin ja joidenkin älypuhelimien käyttöön saat neuvoa.

Opastukset ovat pääkirjaston digitointihuoneessa, jonne mahtuu kerralla kaksi henkilöä. Voit ottaa mukaan oman kännykän, tabletin tai kannettavan tietokoneen.


Toimi näin

Laite- ja digiopastusta saat joko ilman ajanvarausta tai varaamalla ajan.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opastus ja laitteiden käyttö on maksutonta. Tulostus on maksullista.


Tausta ja lainsäädäntö

Digituen kautta voit saada neuvoja ja apua tietokoneen, matkapuhelimen, tabletin tai muun mobiililaitteen sekä sähköisten palvelujen käyttöön. Tuki voi olla laitteiden tai palvelujen käytön kursseja, neuvontatilaisuuksia tai henkilökohtaista apua. Digituen antaja määrittelee, miten ja millaista apua tarjoaa. Digitukea annetaan tapauskohtaisesti asiakkaan omalla laitteella tai digituen antajan laitteella. Digituen antajaan voi ottaa yhteyttä verkossa, puhelimitse tai tulemalla paikan päälle.

Tukea antava henkilö voi opastaa sähköisessä asioinnissa, palvelujen löytymisessä ja laitteiden peruskäytössä, mutta digituki ei yleensä tarkoita viallisten laitteiden korjaamista. Tukea antava henkilö ei saa asioida puolestasi tai käsitellä esimerkiksi palvelujen käyttöön tarvittavia pankki- tai muita tunnuksia. Älä kerro omia tunnuksiasi tukea antavalle henkilölle.

Tukea voivat antaa esimerkiksi asiointipisteet, yhteispalvelupisteet, kansalais- ja työväenopistot, kirjastot, vertaisopastajat, vapaaehtoiset, yhdistykset, järjestöt tai yritykset. Digituesta saatetaan käyttää myös erilaisia nimityksiä, kuten esimerkiksi digineuvonta tai digiopastus.


Palvelun toteuttaa: 
Kaarinan kaupunki