suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Imatran kaupunki

Digituki

  • Palvelu
  • 9 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Digituki-palvelu on tarkoitettu kaikille kuntalaisille. Digituen avulla saat neuvoja ja apua tietokoneen, matkapuhelimen tai muun mobiililaitteen tai sähköisten palvelujen käyttöön.

Kirjastossa saat apua kirjaston omien sähköisten palvelujen sekä asiakaskäytössä olevien laitteiden käyttöön. Lisäksi tarjolla on yleistä maksutonta digiopastusta ilman ajanvarausta.

Maksullista digineuvontaa on tarj ...

Toimi näin

Toimi näin

Maksuton digiopastus Imatran pääkirjastossa tiistaisin klo 12-13:30. Muutoksista ilmoitetaan kirjaston kanavissa.

Virta-opiston Tietotupaan sovitaan aika ennakkoon sähköpostilla tai puhelimitse.

Tausta ja lainsäädäntö

Digituen kautta voit saada neuvoja ja apua tietokoneen, matkapuhelimen, tabletin tai muun mobiililaitteen sekä sähköisten palvelujen käyttöön. Tuki voi olla laitteiden tai palvelujen käytön kursseja, neuvontatilaisuuksia tai henkilökohtaista apua. Digituen antaja määrittelee, miten ja millaista apua tarjoaa. Digitukea annetaan tapauskohtaisesti asiakkaan omalla laitteella tai digituen antajan laitteella. Digituen antajaan voi ottaa yhteyttä verkossa, puhelimitse tai tulemalla paikan päälle.

Tukea antava henkilö voi opastaa sähköisessä asioinnissa, palvelujen löytymisessä ja laitteiden peruskäytössä, mutta digituki ei yleensä tarkoita viallisten laitteiden korjaamista. Tukea antava henkilö ei saa asioida puolestasi tai käsitellä esimerkiksi palvelujen käyttöön tarvittavia pankki- tai muita tunnuksia. Älä kerro omia tunnuksiasi tukea antavalle henkilölle.

Tukea voivat antaa esimerkiksi asiointipisteet, yhteispalvelupisteet, kansalais- ja työväenopistot, kirjastot, vertaisopastajat, vapaaehtoiset, yhdistykset, järjestöt tai yritykset. Digituesta saatetaan käyttää myös erilaisia nimityksiä, kuten esimerkiksi digineuvonta tai digiopastus.

Palvelun toteuttaa

Imatran kaupunki

Palvelusta vastaa

Imatran kaupunki
Tekstistä vastaa: Imatran kaupunki
Päivitetty: 26.10.2021