suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio ENTER ry

Digituki

  • Palvelu
  • 12 kuntaa
  • Yksityinen palvelu

ENTER ry on Uudellamaalla toimiva senioreiden yhdistys. Tarjoamme henkilökohtaista ja maksutonta opastusta tietokoneiden, tablettien ja kännyköiden käytössä. Enterin opastajina toimivat vapaaehtoiset itsekin eläkkeellä olevat ihmiset. Kun opastaja ja opastettava ovat samaa ikäluokkaa, on helpompaa löytää yhteinen kieli ja harjoitella hyödyntämään nykytekniikkaa ja sähköisiä palveluita. Opastuspaikkoina toimivat alueella mm. monet kirjastot, palvelukeskukset ja palvelutalot. Lisätietoa opastuspaikoista löytyy sivuilta www.entersenior.fi/enter-opastaa/opastuspaikat/

Toiminnan tavoitteena on auttaa ikääntyneitä ihmisiä tietotekniikan käytössä, lisätä heidän digitaalista osallisuuttaan ja estää syrjäytymistä. Yhdistyksen keskeisimpiä toimintamuotoja ja keinoja ovat vapaaehtoisvoimin toteutettu henkilökohtainen vertaisopastus, tietotekniikkaan liittyvät tietoiskut sekä vaikuttamistyö yhteistyössä moninaisten toimijoiden kanssa. Toiminnan kohderyhmänä ovat Uudenmaan alueella asuvat seniorit.

ENTER ry toimii ikäihmisten tietotekniikkayhdistyksenä avoimesti ja sitoutumattomana, vapaaehtoistoimintaa kunnioittavana ja senioreita innoittavana toimijana. Nämä ovat arvoja ja lähtökohtia, jotka ovat läsnä kaikessa yhdistyksen toiminnassa. ENTER ry on perustettu vuonna 1997.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Digituen kautta voit saada neuvoja ja apua tietokoneen, matkapuhelimen, tabletin tai muun mobiililaitteen sekä sähköisten palvelujen käyttöön. Tuki voi olla laitteiden tai palvelujen käytön kursseja, neuvontatilaisuuksia tai henkilökohtaista apua. Digituen antaja määrittelee, miten ja millaista apua tarjoaa. Digitukea annetaan tapauskohtaisesti asiakkaan omalla laitteella tai digituen antajan laitteella. Digituen antajaan voi ottaa yhteyttä verkossa, puhelimitse tai tulemalla paikan päälle.

Tukea antava henkilö voi opastaa sähköisessä asioinnissa, palvelujen löytymisessä ja laitteiden peruskäytössä, mutta digituki ei yleensä tarkoita viallisten laitteiden korjaamista. Tukea antava henkilö ei saa asioida puolestasi tai käsitellä esimerkiksi palvelujen käyttöön tarvittavia pankki- tai muita tunnuksia. Älä kerro omia tunnuksiasi tukea antavalle henkilölle.

Tukea voivat antaa esimerkiksi asiointipisteet, yhteispalvelupisteet, kansalais- ja työväenopistot, kirjastot, vertaisopastajat, vapaaehtoiset, yhdistykset, järjestöt tai yritykset. Digituesta saatetaan käyttää myös erilaisia nimityksiä, kuten esimerkiksi digineuvonta tai digiopastus.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaENTER ry
Palvelusta vastaaENTER ry
Alue Espoo, Helsinki, Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi, Nurmijärvi, Porvoo, Raasepori, Sipoo, Tuusula, Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: ENTER ry
Päivitetty: 30.7.2020