suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Digituki

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Eläkkeensaajien Keskusliiton valtakunnallinen Verkosta virtaa -toiminta tarjoaa maksutonta opastusta ikäihmisille digiasioissa. Opastusta voi saada kännykän, tabletin tai tietokoneen käytössä.

Opastuksia tehdään vapaaehtoistyönä vertaisopastajien voimin. Myös vertaisopastajat ovat ikäihmisiä ja he ovat käyneet vertaisopastajaksi valmistavan koulutuksen. Opastuksia tehdessä heitä sitoo mm. vaitio ...

Toimi näin

Opastukset ovat pääsääntöisesti avoimia kaikille ja maksuttomia.

Tausta ja lainsäädäntö

Digituen kautta voit saada neuvoja ja apua tietokoneen, matkapuhelimen, tabletin tai muun mobiililaitteen sekä sähköisten palvelujen käyttöön. Tuki voi olla laitteiden tai palvelujen käytön kursseja, neuvontatilaisuuksia tai henkilökohtaista apua. Digituen antaja määrittelee, miten ja millaista apua tarjoaa. Digitukea annetaan tapauskohtaisesti asiakkaan omalla laitteella tai digituen antajan laitteella. Digituen antajaan voi ottaa yhteyttä verkossa, puhelimitse tai tulemalla paikan päälle.

Tukea antava henkilö voi opastaa sähköisessä asioinnissa, palvelujen löytymisessä ja laitteiden peruskäytössä, mutta digituki ei yleensä tarkoita viallisten laitteiden korjaamista. Tukea antava henkilö ei saa asioida puolestasi tai käsitellä esimerkiksi palvelujen käyttöön tarvittavia pankki- tai muita tunnuksia. Älä kerro omia tunnuksiasi tukea antavalle henkilölle.

Tukea voivat antaa esimerkiksi asiointipisteet, yhteispalvelupisteet, kansalais- ja työväenopistot, kirjastot, vertaisopastajat, vapaaehtoiset, yhdistykset, järjestöt tai yritykset. Digituesta saatetaan käyttää myös erilaisia nimityksiä, kuten esimerkiksi digineuvonta tai digiopastus.

Palvelun toteuttaa

Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry

Palvelusta vastaa

Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry
Tekstistä vastaa: Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry
Päivitetty: 24.8.2022