suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio ELY-keskus

Avustus tunturialueiden jätehuollon edistämiseen

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Avustusta tunturialueiden jätehuollon edistämiseen voivat hakea tunturialueella toimivat yhdistykset, yritykset ja kunnat. Sitä voidaan käyttää erityisesti matkailun ja virkistyskäytön aiheuttaman roskaantumisen haittojen vähentämiseen, Tunturi-Lappiin soveltuvien jätehuoltojärjestelmien ja toimintamallien kehittämiseen sekä jätehuollon valistustoimintaan.

Toimi näin

Tee avustushakemus ensisijaisesti verkkoasioinnissa (Avustushakemus tunturialueiden jätehuollon edistämiseen). Ellei sähköisen verkkoasioinnin käyttö ole mahdollista, niin voit käyttää tulostettavaa avustushakemuslomaketta. Lähetä se ELY-keskuksen yleisen asiointilomakkeen liitteenä Lapin ELY-keskuksen kirjaamoon. Voit lähettää lomakkeen myös postitse. ELY-keskusten yhteystiedot löytyvät Palvelupaikat -kohdasta.

Maksatuksen hakeminen

Avustus maksetaan pääsääntöisesti jälkikäteen toteutuneiden kustannusten perusteella. Valtionavustuksesta voidaan maksaa ennakkoa yleensä enintään 25 % myönnetystä avustuksesta, jos se on valtionavustuksen käytön kannalta perusteltua sekä sen käytön valvonnan kannalta tarkoituksenmukaista.

Käytä maksatushakemuslomaketta, johon on erillinen ohje. Vastikkeetta tehdyn työn tuntikirjanpitoa varten on oma lomake.

Lähetä maksatushakemuslomake ELY-keskuksen yleisen sähköisen asiointilomakkeen liitteenä suoraan Lapin ELY-keskuksen kirjaamoon. Yhteisöille/yrityksille ja kunnille on erilliset sähköiset asiointilomakkeet. Voit valita asiointilomakkeen Asia > Virasto-kohdasta oikean ELY-keskuksen.

Voit lähettää hakemuksen myös postitse KEHA-keskuksen maksatusyksikön toimipaikkoihin, niiden yhteystiedot löytyvät KEHA-keskuksen verkkosivulta.

Kenelle ja millä ehdoin

Avustusta voi saada juridinen henkilö eli rekisteröity yhdistys, järjestö tai muu yhteisö, yritys, kunta tms. Avustusta ei myönnetä valtion virastoille tai laitoksille eikä yksityishenkilöille.

Hakemuksen ja sen liitteiden perusteella arvioidaan hankkeen rahoituskelpoisuus. Huolellisesti täytetyt hakemukset, hyvät valokuvat ja asianmukaiset liitteet nopeuttavat ja helpottavat hakemusten käsittelyä.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Muut vastuuorganisaatiotLapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus
Palvelusta vastaaElinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: ELY-keskus
Päivitetty: 7.4.2021