suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio ELY-keskus

Avustus saariston ympäristönhoitoon

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Myönnämme vuosittain saariston ympäristönhoitoavustusta sekä luonnon että ihmisen muovaaman saaristokulttuurin suojelemiseksi ja parantamiseksi.

Myönnämme avustusta esimerkiksi saariston niittyjen tai perinnemaisemien hoitoon. Voimme myöntää avustusta myös sellaisiin toimiin, joissa kunnostetaan saaristomaisemaan ja saaristolaiselämän ylläpitoon kuuluvia rakennuksia ja rakennelmia kuten laitureit ...

Toimi näin

Avustuksen hakeminen

Hae avustusta ensisijaisesti saariston ympäristönhoitoavustuksen sähköisessä verkkoasioinnissa (Avustushakemus saaristoympäristön hoitoon). Valitse vastaanottajaksi se ELY-keskus, jonka alueella kohde sijaitsee.

Ellei sähköisen verkkoasioinnin käyttö ole mahdollista, voit käyttää tulostettavaa avustushakemuslomaketta. Lähetä se ELY-keskuksen yleisen asiointilomakkeen liitteenä ELY-keskuksen kirjaamoon. Voit lähettää lomakkeen myös postitse.

Asiointioikeuden todentaminen

Jos avustusta haetaan organisaatiolle, varaudu todentamaan, että sinulla on oikeus toimia avustusta hakevan organisaation nimissä. Jos asioit sähköisesti Aluehallinnon asiointipalvelussa, suosittelemme käyttämään suomi.fi-valtuuksia. Tätä avustusta koskeva valtuusasia on ”Työllisyyden, ympäristön, elinkeinotoiminnan ja liikenteen valtionavustusten hakeminen”. Lisätietoja suomi.fi-valtuuksista on suomi.fi-verkkopalvelussa.

Jos sinulle on organisaation säännöissä annettu nimenkirjoitusoikeus yksin, voit tehdä sähköisen hakemuksen organisaation puolesta ilman erillistä valtuutta.

Jos sinulla ei ole nimenkirjoitusoikeutta yksin eikä organisaatiosi käytä suomi.fi-valtuuksia tai jos haet avustusta tulostettavalla lomakkeella, liitä hakemukseen valtakirja. Valtakirjasta tulee käydä ilmi, että sinulle on annettu oikeus toimia organisaation puolesta tässä asiassa.

Maksatuksen hakeminen

Myönteisen avustuspäätöksen perusteella voit hakea avustuksen maksatusta, kun työ on asianmukaisesti suoritettu. Maksatuksesta vastaa ELY-keskusten ja TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus KEHA.

Tutustu KEHA-keskuksen maksatusohjeeseen. Täytä sen jälkeen maksatushakemuslomake:

  • Jos käytit avustuksen hakemiseen verkkoasiointilomaketta Aluehallinnon asiointipalvelussa, kirjaudu asiointipalveluun ja täytä maksatushakemuslomake siellä.
  • Jos käytit avustuksen hakemiseen tulostettavaa lomaketta ja toimitit sen ELY-keskuksen kirjaamoon, hae myös maksatusta tulostettavalla lomakkeella (Maksatushakemus ympäristö ja vesi).

Kenelle ja millä ehdoin

Avustusta voivat hakea saariston asukkaat, paikalliset luonnonsuojelu- ja ympäristöjärjestöt sekä erilaiset yhdistykset ja säätiöt, jotka edistävät saariston luonnonsuojelua tai ympäristöhoitoa.

Saariston ympäristönhoitoavusta myönnetään vain asetuksessa 1089/2016 määritellyille saaristokunnille sekä muille kunnille, joista asetuksen mukaan voidaan tehdä avustushakemuksia saariston ympäristönhoitoon.

Tausta ja lainsäädäntö

Valtioneuvoston asetus saaristokunnista ja muiden kuntien saaristo-osista, joihin sovelletaan saaristokuntaa koskevia säännöksiä

Palvelun toteuttaa

ELY-keskus

Muut vastuuorganisaatiot

Etelä-Savon ELY-keskus, Hämeen ELY-keskus, Pohjois-Karjalan ELY-keskus, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Pirkanmaan ELY-keskus, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, Kainuun ELY-keskus, Lapin ELY-keskus, KEHA-keskus, Varsinais-Suomen ELY-keskus, Pohjanmaan ELY-keskus, Pohjois-Savon ELY-keskus, Keski-Suomen ELY-keskus, Uudenmaan ELY-keskus, Satakunnan ELY-keskus

Palvelusta vastaa

ELY-keskus
Tekstistä vastaa: ELY-keskus
Päivitetty: 19.3.2024