suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio ELY-keskus

Avustus saariston ympäristönhoitoon

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Saariston ympäristönhoitoavustusta voidaan myöntää saaristokunnalle tai tällaisen kunnan jäsenelle, tai yhdistykselle tai säätiölle. Avustusta voidaan myöntää saaristoluonnon suojelemiseen tai saariston maisemakuvan säilyttämiseen tai parantamiseen. Avustusta voidaan myöntää yhdistykselle tai säätiölle saariston luonnonsuojeluun tai ympäristönhoidon edistämiseen.

Saariston ympäristönhoitoavustuksia on aiemmin myönnetty esimerkiksi hankkeille, joiden yhteydessä on hoidettu saariston niittyjä ja muita perinnemaisemia, tehty linnusto- ja luontoselvityksiä sekä kunnostettu saaristomaisemien kannalta tärkeitä rakennuksia ja rakennelmia, kuten venevajoja ja aittoja. Tuen saajina ovat olleet saariston asukkaat sekä paikalliset luonnonsuojelu- ja ympäristöjärjestöt.

Toimi näin

Avustuksen hakeminen

Hae avustusta ensisijaisesti saariston ympäristönhoitoavustuksen sähköisessä verkkoasioinnissa (Avustushakemus saaristoympäristön hoitoon). Valitse vastaanottajaksi se ELY-keskus, jonka alueella kohde sijaitsee.

Ellei sähköisen verkkoasioinnin käyttö ole mahdollista, niin voit käyttää tulostettavaa avustushakemuslomaketta. Lähetä se ELY-keskuksen yleisen asiointilomakkeen liitteenä ELY-keskuksen kirjaamoon. Voit lähettää lomakkeen myös postitse. ELY-keskusten yhteystiedot löytyvät Palvelupaikat -kohdasta. Ellei sähköisen verkkoasioinnin käyttö ole mahdollista, niin käytä tulostettavaa hakemuslomaketta. Lähetä se ELY-keskuksen kirjaamoon, kirjaamojen yhteystiedot löytyvät Palvelupaikat-kohdasta.

Maksatuksen hakeminen

Myönteisen avustuspäätöksen perusteella voit hakea avustuksen maksatusta, kun työ on asianmukaisesti suoritettu.

Käytä maksatushakemuslomaketta, johon on erillinen ohje. Vastikkeetta tehdyn työn tuntikirjanpitoa varten on oma lomake. Lähetä maksatushakemuslomake ELY-keskuksen yleisen sähköisen asiointilomakkeen liitteenä suoraan rahoituspäätöksen myöntäneen ELY-keskuksen kirjaamoon. Yksityishenkilöille, yrityksille/yhteisöille/toiminnanharjoittajille ja kunnalle on erilliset sähköiset asiointilomakkeet. Voit valita asiointilomakkeen Asia > Virasto-kohdasta oikean ELY-keskuksen. Voit lähettää hakemuksen myös postitse KEHA-keskuksen maksatusyksikön toimipaikkoihin, niiden yhteystiedot löytyvät KEHA-keskuksen verkkosivulta.

Kenelle ja millä ehdoin

Saariston ympäristönhoitoavustusta voidaan myöntää saaristokunnalle tai tällaisen kunnan jäsenelle toimenpiteisiin ja hankkeisiin, jotka koskevat saaristoluonnon suojelemista tai saariston maisemakuvan säilyttämistä tai parantamista. Avustusta voidaan myöntää myös yhdistykselle tai säätiölle, jonka tarkoituksena on saariston luonnonsuojelun tai ympäristöhoidon edistäminen.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Valtioneuvoston asetus saaristokunnista ja muiden kuntien saaristo-osista, joihin sovelletaan saaristokuntaa koskevia säännöksiä

Perustiedot

Palvelun toteuttaaElinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Muut vastuuorganisaatiotKeski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Satakunnan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus, Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Palvelusta vastaaElinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: ELY-keskus
Päivitetty: 7.10.2021