suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio ELY-keskus

Avustus rakennusperinnön hoitoon

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Rakennusperinnön hoitoavustusta voi saada kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusperintökohteiden ja niiden välittömän ympäristön kunnossapitoon, suojeluun ja parantamiseen. Avustuksen lisäksi voi saada asiantuntevaa korjausneuvontaa. Avustuksilla edistetään arvokkaan rakennusperinnön säilyttämistä ja hyvän elinympäristön syntymistä.

Toimi näin

Avustuksen hakeminen

Tee avustushakemus ensisijaisesti rakennusperinnön sähköisessä verkkoasioinnissa (Avustushakemus rakennusperinnön hoitoon). Valitse vastaaottajaksi se ELY-keskus, jonka alueella kohde sijaitsee.

Ellei sähköisen verkkoasioinnin käyttö ole mahdollista, niin voit käyttää tulostettavaa avustushakemuslomaketta. Lähetä se ELY-keskuksen yleisen asiointilomakkeen liitteenä ELY-keskuksen kirjaamoon. Voit lähettää lomakkeen myös postitse. ELY-keskusten yhteystiedot löytyvät Palvelupaikat -kohdasta.

Maksatuksen hakeminen: Myönteisen päätöksen perusteella voit hakea avustuksen maksatusta, kun työ on asianmukaisesti suoritettu. Käytä Maksuhakemus ympäristö, vesistö ja rakennusperintö -maksatushakemuslomaketta. Maksuhakemukseen on erillinen ohje. Vastikkeetta tehdyn työn tuntikirjanpitoa varten on oma lomake. Lähetä maksatushakemuslomake ELY-keskuksen yleisen sähköisen asiointilomakkeen liitteenä suoraan avustuspäätöksen myöntäneen ELY-keskuksen kirjaamoon. Yhteisöille ja yksityishenkilöille on erilliset sähköiset asiointilomakkeet. Voit valita asiointilomakkeen Asia > Virasto-kohdasta oikean ELY-keskuksen. Voit lähettää hakemuksen myös postitse KEHA-keskuksen maksatusyksikön toimipaikkoihin, niiden yhteystiedot löytyvät KEHA-keskuksen verkkosivulta.

Kenelle ja millä ehdoin

Avustuksia myönnetään yksityisille kansalaisille ja rakennusperinnön hoitoa edistäville yhteisöille.

Asiakkaalla tulee olla riittävät tiedot kohteesta (sijainti, kulttuurihistoriallinen arvo ja suojelutilanne) ja korjaushankkeestaan (kuntoarvio, korjaussuunnitelma ja kustannusarvio) hakemuksen tekemistä varten.

Avustusten hakuaika päättyy vuosittain 30. marraskuuta ja hakemusten käsittelyaika on noin 6 kk.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaElinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Muut vastuuorganisaatiotPohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus, Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Satakunnan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Palvelusta vastaaElinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: ELY-keskus
Päivitetty: 3.7.2020