suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovaniemen kaupunki

Avustajapalvelut ja apuvälineet perusopetuksen oppilaalle

  • Palvelu
  • Rovaniemi
  • Julkinen palvelu

Koulunkäynnin ohjaus- ja avustamispalvelun tavoitteena on tukea oppilaiden omatoimisuutta ja itsenäistä selviytymistä oppimisesta ja koulunkäynnistä. Koulunkäynnin ohjauksen tukea voidaan kohdentaa koko opetusryhmälle tai erillisen päätöksen mukaan oppilaskohtaisesti. Yksilöllistä koulunkäynninohjauksen tarvetta arvioidaan yhdessä huoltajan, opettajan ja koulunkäynninohjaajan kanssa. Yksittäisestä ...

Toimi näin

Apuvälineiden hankintaan ja koulunkäynnin ohjauspalveluihin liittyvissä asioissa saat apua koulun erityisopettajalta sekä rehtorilta. Palvelutarve arvioidaan yleistä ja tehostettua tukea saavan oppilaan pedagogisessa arviossa ja erityistä tukea saavan oppilaan pedagogisessa selvityksessä.

Kenelle ja millä ehdoin

Opetuksen järjestäjä päättää tulkitsemis- ja avustamispalveluista sekä erityisistä apuvälineistä.

Tausta ja lainsäädäntö

Vammaisella tai muusta syystä tukea tarvitsevalla oppilaalla on oikeus tulkitsemis- ja avustajapalveluihin maksutta. Tarkoituksena on taata oppilaalle oppimisen ja koulunkäynnin perusedellytykset ja mahdollisimman esteetön oppimisympäristö.

Apuvälineitä voivat olla esimerkiksi yksilölliset oppi- ja opetusmateriaalit, tekniset laitteet, luokkahuonekalusteet sekä liikkumista helpottavat luiskat, kaiteet ja hissit koulurakennuksessa.

Koulu hoitaa käytännön järjestelyt.

Palvelun toteuttaa

Rovaniemen kaupunki

Palvelusta vastaa

Rovaniemen kaupunki
Tekstistä vastaa: Rovaniemen kaupunki
Päivitetty: 1.12.2023