suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Avustajapalvelut ja apuvälineet perusopetuksen oppilaalle

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Rovaniemen kaupunki
Alue: Rovaniemi
Palvelun kieli: suomi

Tulkitsemispalveluiden tarvetta kartoittavat opettajat ja oppilashuolto yhdessä. Arvioinnissa kuullaan myös oppilaan huoltajaa ja otetaan huomioon mahdolliset asiantuntijoiden lausunnot. Apuvälineiden tarpeellisuuden arvioinnissa ovat opettajan ja erityisopettajan tai kouluterveydenhoitajan lisäksi tarvittaessa mukana myös huoltaja, kuntoutusohjaaja, fysio-, puhe- tai toimintaterapeutti.

Yksilöllistä koulunkäynninohjauksen tarvetta arvioidaan yhdessä huoltajan, opettajan ja koulunkäynninohjaajan kanssa. Yksittäisestä ohjaus- ja avustajapalvelusta päätetään erityisen tuen päätöksessä tai tehdään erillinen hallintopäätös.


Toimi näin

Mikäli lapsesi tarvitsee joitain koulunkäynnin tukimuotoja, ole yhteydessä Rovaniemen kaupungin erityisopetuksen koordinaattoriin.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Vammaisella tai muusta syystä tukea tarvitsevalla oppilaalla on oikeus tulkitsemis- ja avustajapalveluihin maksutta. Tarkoituksena on taata oppilaalle oppimisen ja koulunkäynnin perusedellytykset ja mahdollisimman esteetön oppimisympäristö.

Apuvälineitä voivat olla esimerkiksi yksilölliset oppi- ja opetusmateriaalit, tekniset laitteet, luokkahuonekalusteet sekä liikkumista helpottavat luiskat, kaiteet ja hissit koulurakennuksessa.

Koulu hoitaa käytännön järjestelyt.


Palvelun toteuttaa: 
Rovaniemen kaupunki