suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Naantalin kaupunki

Avoin varhaiskasvatuspalvelu

  • Palvelu
  • Naantali
  • Julkinen palvelu

Avoimen varhaiskasvatuksen palveluja Naantalissa ovat Väentuvan avoin päiväkoti ja 3 - 5 -vuotiaiden kerhotoiminta Pikkutalon Viskari-kerhoryhmässä.

  • Avoin päiväkoti on yhteinen tapaamis- ja toimintapaikka naantalilaisille vauva- ja lapsiperheille, joiden lapset ovat kotihoidossa.
  • Kerhotoiminnassa leikitään ja puuhastellaan yhdessä kolme kertaa viikossa. Kerhossa lapset totuttelevat olemaan muutaman tunnin ajan erossa vanhemmista vieraassa paikassa rakentaen luottamuksellista suhdetta muihin aikuisiin ja lapsiin.

Toimi näin

Maksuttomaan avoimeen päiväkotiin ei tarvitse ilmoittautua tai hakea.

Maksulliseen kerhotoimintaan (Viskari-kerhoryhmä) haetaan ilmoittautumislomakkeella. Kerhoon voi hakea kun lapsi on täyttänyt 3 vuotta. Toimintavuoden aikana mahdollisesti vapautuvat paikat täytetään hakujärjestyksessä.

Kenelle ja millä ehdoin

Avoin päiväkoti on tarkoitettu naantalilaisille vauva- ja lapsiperheille, joiden lapset ovat kotihoidossa, eivätkä kunnallisessa päivähoidossa. Vaikka isompi sisarus on päivähoidossa, voi perheen pienemmän kanssa osallistua toimintaan.

Kerhotoiminta on tarkoitettu 3- 5 -vuotiaille lapsille.

Palvelu on maksuton.

Osallistuminen ei vaikuta Kelan maksamaan kotihoidon tukeen.

Avoin päiväkoti on maksuton. Viskari-kerhoryhmän kuukausimaksu on 30 euroa (poissaoloja ei vähennetä).

Tausta ja lainsäädäntö

Avoin varhaiskasvatustoiminta on tarkoitettu erityisesti kotihoidossa oleville lapsille. Lapsenne ja koko perheenne voivat saada hyvinvointinsa tueksi monenlaisia toimintamahdollisuuksia avoimissa päiväkodeissa, leikkipuistoissa ja kerhoissa. Myös pitkäaikaissairailla tai sairaalahoidossa olevilla alle kouluikäisillä on oikeus saada virikkeellistä varhaiskasvatusta.

Kerhotoiminta on ohjattua ja tavoitteellista. Pääpaino on leikillä, ulkoilulla ja turvallisella yhdessäololla. Tarjolla voi olla esimerkiksi liikunta-, kulttuuri- tai luontokerhoja. Myös vanhemmat voivat osallistua perhekerhojen toimintaan. Koulujen loma-aikoina kerhot pitävät taukoa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNaantalin kaupunki
Palvelusta vastaaNaantalin kaupunki
Alue Naantali
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Naantalin kaupunki
Päivitetty: 14.11.2019