suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Muhoksen kunta

Avoin varhaiskasvatuspalvelu

  • Palvelu
  • Muhos
  • Julkinen palvelu

Avoin varhaiskasvatustoiminta sisältää vapaata yhdessäoloa ja leikkimistä sekä esimerkiksi taito- ja taideaiheita, musiikkia, liikuntaa ja retkiä. Vanhemmilla on myös mahdollisuus saada tukea vanhemmuuteen sekä keskustella kasvatuksesta, lapsen kehityksestä ja lapsiperheen arjesta.

Perheryhmä on alle kouluikäisten lasten ja vanhempien yhteistä toimintaa, jossa avoimen varhaiskasvatuksen henkilökunta on mukana. Perheryhmä toimii kerran viikossa eikä toimintaan tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Varhaiskasvatusryhmät kokoontuvat 2 krt/viikossa. Avoimen varhaiskasvatuksen ryhmiin on jatkuva haku ja hakemuksen voi tehdä sähköisesti. Avoimen varhaiskasvatuksen paikan voi irtisanoa kesken kauden ryhmään ilmoittamalla.

Avoin varhaiskasvatustoiminta noudattaa esiopetuksen loma-aikoja. Avointa varhaiskasvatustoimintaa tarjotaan Koivulehdon ja Päivärinteen päiväkodeissa.

Toimi näin

Avoimen varhaiskasvatuksen lapsiryhmiin on jatkuva haku. Käytä ilmoittautumiseen ensisijaisesti verkkoasiointia.

Kenelle ja millä ehdoin

Avoimen varhaiskasvatuksen palvelut on tarkoitettu kotihoidossa oleville lapsille ja heidän perheilleen. Ensisijalla lapsiryhmiin valittaessa ovat kokopäiväpaikasta luopuvat lapset ja sen jälkeen valituksi tulevat hakijat hakujärjestyksessä kuitenkin niin, että huomioidaan erityisesti tuen tarvitsijat.

Varhaiskasvatusryhmät on tarkoitettu kotihoidossa oleville yli 2-vuotiaille lapsille.

Perheryhmiin lapsi voi osallistua yhdessä vanhempiensa kanssa ja niihin on vapaa pääsy.

Palvelu on maksullinen.

Osallistuminen ei vaikuta Kelan maksamaan kotihoidon tukeen.

Perheryhmä on avoin ja maksuton mutta avoimen varhaiskasvatustoiminnan lapsiryhmän toimintamaksu on 10 €/lapsi/kk. Hakemuksesta maksusta voi vapautua (0-maksuluokka).

Tausta ja lainsäädäntö

Avoin varhaiskasvatustoiminta on tarkoitettu erityisesti kotihoidossa oleville lapsille. Lapsesi ja koko perheesi voivat saada hyvinvointinsa tueksi monenlaisia toimintamahdollisuuksia avoimissa päiväkodeissa, leikkipuistoissa ja kerhoissa.

Kerhotoiminta on ohjattua ja tavoitteellista. Pääpaino on leikillä, ulkoilulla ja turvallisella yhdessäololla. Tarjolla voi olla esimerkiksi liikunta-, kulttuuri- tai luontokerhoja. Myös vanhemmat voivat osallistua perhekerhojen toimintaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMuhoksen kunta
Palvelusta vastaaMuhoksen kunta
Alue Muhos
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Muhoksen kunta
Päivitetty: 15.3.2022