suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Avoin varhaiskasvatuspalvelu

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Laukaalaiset lapset ja perheet voivat saada hyvinvointinsa tueksi monenlaisia toimintamahdollisuuksia yksityisissä kerhoissa. Kerhotoiminta on ohjattua ja tavoitteellista varhaiskasvatusta. Yksityisten palveluntuottajien lisäksi kerhotoimintaa järjestävät seurakunta, Lievestuoreen Setlementti ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistys.

Laukaan jokaisessa taajamassa (kirkonkylä, Leppävesi, Lievestuore, Vihtavuori) järjestetään yksityistä kerhotoimintaa 2-5-vuotiaille lapsille, jotka eivät ole kunnallisessa tai yksityisessä päivähoidossa. Kerhotoimintaa järjestetään maanantaista perjantaihin noin kolme tuntia päivässä. Kerhoon voi osallistua 1-3 päivää viikossa.

Kerhoihin on jatkuva haku. Kerhon hintaan sisältyy lounas.

Toimi näin

Voit hakea kerhopaikkaa sähköisellä päivähoitohakemuksella tai tulostettavalla lomakkeella. Palvelurahaa kerhoihin voit hakea erillisellä lomakkeella. Löydät tulostettavat lomakkeet varhaiskasvatuksen verkkosivuilta. Lomakkeita saat myös päivähoitotoimistosta sekä päiväkodeista.

Palauta hakemuslomake päivähoitotoimistoon postitse (Laukaan kunta, Varhaiskasvatus, PL 6, 41341 Laukaa) . Lisätietoja varhaiskasvatuksen kerhotoiminasta saat verkkosivulta sekä alueiden päivähoidon ohjaajilta.Laukaassa yksityistä kerhotoimintaa tuetaan varhaiskasvatuksen palvelurahalla. Lisätietoja siitä löydät verkkosivulta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kerhot ovat tarkoitettu laukaalaisille 2-5-vuotiaille lapsille, jotka eivät ole päivähoidon piirissä.

Palvelu on maksullinen.

Osallistuminen ei vaikuta Kelan maksamaan kotihoidon tukeen.

Palvelu on maksullinen. Osallistuminen ei vaikuta Kelan maksamaan kotihoidon tukeen.

Tausta ja lainsäädäntö

Avoin varhaiskasvatustoiminta on tarkoitettu erityisesti kotihoidossa oleville lapsille. Lapsesi ja koko perheesi voivat saada hyvinvointinsa tueksi monenlaisia toimintamahdollisuuksia avoimissa päiväkodeissa, leikkipuistoissa ja kerhoissa.

Kerhotoiminta on ohjattua ja tavoitteellista. Pääpaino on leikillä, ulkoilulla ja turvallisella yhdessäololla. Tarjolla voi olla esimerkiksi liikunta-, kulttuuri- tai luontokerhoja. Myös vanhemmat voivat osallistua perhekerhojen toimintaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLaukaan kunta
Palvelusta vastaaLaukaan kunta
Alue Laukaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 3.12.2021