suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuopion kaupunki

Avoin varhaiskasvatuspalvelu

  • Palvelu
  • Kuopio
  • Julkinen palvelu

Kuopiossa on avoimia päiväkoteja ja kerhoja eri puolilla kaupunkia.

Voit mennä kotihoidossa olevan lapsesi kanssa avoimeen päiväkotiin, jossa lapset ja vanhemmat voivat yhdessä leikkiä, laulaa, askarrella, maalata ja muovailla tai muuten vain viettää aikaa toisten perheiden kanssa.

Voit ilmoittaa kotihoidossa olevan lapsesi 2-5 -vuotiaiden aamupäiväkerhoon tai 3-5 -vuotiaiden iltapäiväkerhoon. Kerhoissa leikitään, taiteillaan ja liikutaan yhdessä hyödyntäen lähiympäristön puistoja sekä liikunta- ja kulttuuripalveluita.

Toimi näin

Voit mennä avoimiin päiväkoteihin ilmoittautumatta. Ilmoita lapsesi kerhoon sähköisellä hakemuksella.

Kenelle ja millä ehdoin

Kotihoidossa olevat päivähoitoikäiset lapset voivat mennä kaupungin avoimeen päiväkotiin yhdessä vanhempansa kanssa ja 2-5 -vuotiaat lapset voivat osallistua kaupungin kerhotoimintaan.

Osallistuminen ei vaikuta Kelan maksamaan kotihoidon tukeen.

Tausta ja lainsäädäntö

Avoin varhaiskasvatustoiminta on tarkoitettu erityisesti kotihoidossa oleville lapsille. Lapsesi ja koko perheesi voivat saada hyvinvointinsa tueksi monenlaisia toimintamahdollisuuksia avoimissa päiväkodeissa, leikkipuistoissa ja kerhoissa.

Kerhotoiminta on ohjattua ja tavoitteellista. Pääpaino on leikillä, ulkoilulla ja turvallisella yhdessäololla. Tarjolla voi olla esimerkiksi liikunta-, kulttuuri- tai luontokerhoja. Myös vanhemmat voivat osallistua perhekerhojen toimintaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKuopion kaupunki
Palvelusta vastaaKuopion kaupunki
Alue Kuopio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kuopion kaupunki
Päivitetty: 31.7.2020