suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kiuruveden kaupunki

Avoin varhaiskasvatuspalvelu

  • Palvelu
  • Kiuruvesi
  • Julkinen palvelu

Avointa varhaiskasvatustoimintaa järjestetään päiväkoti Kimpassa kahdella tavalla.

Maanantaisin ja keskiviikkoisin järjestetään toimintaa, johon kuka tahansa saa vapaasti osallistua. Päiväkodilla järjestetään tuolloin ohjattua toimintaa, johon saa osallistua. Osallistuminen on ilmaista, eikä siihen tarvitse ilmoittautua. Ota omat eväät mukaan! Huomaathan, että lasta ei voi jättää kerhoon yksin, vaan kerhossa on oltava mukana vastuullinen aikuinen (huoltaja tai lapsen hoitaja).

Tiistaisin ja torstaisin Kimpassa järjestetään maksullisia puuhakerhoja, joihin haetaan varhaiskasvatushakemus-lomakkeella. Toiminta on tarkoitettu kotona hoidettaville lapsille, joilla ei ole muuta varhaiskasvatuspalvelua. Ota omat eväät mukaan!

Toimi näin

Maanantaisin ja keskiviikkoisin toiminta on kaikille avointa, ei ilmoittautumista!

Tiistain ja torstain puuhakerhoihin haetaan erillisellä lomakkeella. Hakuaika on keväisin, hakuaika julistetaan kaupungin kotisivuilla ja paikallislehdessä. Hae verkossa tai täytä varhaiskasvatushakemus-lomake ja palauta se kaupungintalolle päivähoitotoimistoon.

Kenelle ja millä ehdoin

Maanantaisin ja keskiviikkoisin toiminta on kaikille avointa.

Tiistain ja torstain puuhakerhoihin haetaan keväisin.

Palvelu on maksullinen.

Osallistuminen ei vaikuta Kelan maksamaan kotihoidon tukeen.

Maanantain ja keskiviikon toiminta on kaikille ilmaista.

Tiistain ja torstain puuhakerhot ovat maksullisia.

Tausta ja lainsäädäntö

Avoin varhaiskasvatustoiminta on tarkoitettu erityisesti kotihoidossa oleville lapsille. Lapsenne ja koko perheenne voivat saada hyvinvointinsa tueksi monenlaisia toimintamahdollisuuksia avoimissa päiväkodeissa, leikkipuistoissa ja kerhoissa. Myös pitkäaikaissairailla tai sairaalahoidossa olevilla alle kouluikäisillä on oikeus saada virikkeellistä varhaiskasvatusta.

Kerhotoiminta on ohjattua ja tavoitteellista. Pääpaino on leikillä, ulkoilulla ja turvallisella yhdessäololla. Tarjolla voi olla esimerkiksi liikunta-, kulttuuri- tai luontokerhoja. Myös vanhemmat voivat osallistua perhekerhojen toimintaan. Koulujen loma-aikoina kerhot pitävät taukoa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKiuruveden kaupunki
Palvelusta vastaaKiuruveden kaupunki
Alue Kiuruvesi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kiuruveden kaupunki
Päivitetty: 26.6.2020