suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kempeleen kunta

Avoin varhaiskasvatuspalvelu

  • Palvelu
  • Kempele
  • Julkinen palvelu

Avoimien päiväkotipalveluiden tavoitteena on eri toimintamuodoin tukea perheitä lasten hoidossa ja kasvatuksessa silloin, kun perheellä ei ole tarvetta kokopäiväiseen hoitoon ja lapselle valitaan kotihoito. Perhe voi samanaikaisesti saada kotihoidon- tai yksityisenhoidon tukea.

Kempeleessä avoimen päiväkodin toimintaan voi osallistua varhaiskasvatus- ja perhekerhoissa sekä Esikkoryhmissä. Varhaiskasvatuskerhoissa järjestetään yhteistä toimintaa 2–5 -vuotiaille lapsille 1-2 kertaa viikossa. Perhekerhoissa on yhdessä suunniteltua toimintaa vanhemmille ja lapsille. Esikkoryhmät on tarkoitettu ensimmäisen lapsen saaneille perheille ja ne toimivat vertaistukiryhmänä. Lisäksi Sarkkirannan päiväkodissa kokoontuu perheryhmä, jonne ohjaudutaan erityisestä tarpeesta.

Toimi näin

Avoimiin päiväkotipalveluihin haetaan sähköisellä hakemuksella, joka löytyy Päivähoidon sähköiset palvelut -osiosta. Mikäli sähköinen hakeminen ei ole mahdollista, voi hakemuksen tehdä lomakkeella, joka löytyy varhaiskasvatuksen lomakkeista. Paperisia lomakkeita on myös saatavilla päiväkodeista. Paperiset lomakkeet toimitetaan Linnakankaan päiväkotiin os. Linnakankaan päiväkoti, Linnakaarto 20, 90450 Kempele tai Sarkkirannan päiväkotiin os.Sarkkirannan päiväkoti, Alangontie 5, 90440 Kempele.

Kenelle ja millä ehdoin

Avoin varhaiskasvatustoiminta on tarkoitettu kotihoidossa oleville lapsille ja perheille.

Palvelu on maksullinen.

Osallistuminen ei vaikuta Kelan maksamaan kotihoidon tukeen.

Varhaiskasvatuskerhoista peritään kuukausimaksu 16 € tai 31 € / lapsi riippuen siitä, järjestetäänkö kerhoa kerran vai kaksi kertaa viikossa. Perhekerhon lukukausimaksu on 31 € / perhe. Esikkoryhmistä ja tuetusta perheryhmästä ei peritä maksua.

Tausta ja lainsäädäntö

Avoin varhaiskasvatustoiminta on tarkoitettu erityisesti kotihoidossa oleville lapsille. Lapsesi ja koko perheesi voivat saada hyvinvointinsa tueksi monenlaisia toimintamahdollisuuksia avoimissa päiväkodeissa, leikkipuistoissa ja kerhoissa.

Kerhotoiminta on ohjattua ja tavoitteellista. Pääpaino on leikillä, ulkoilulla ja turvallisella yhdessäololla. Tarjolla voi olla esimerkiksi liikunta-, kulttuuri- tai luontokerhoja. Myös vanhemmat voivat osallistua perhekerhojen toimintaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKempeleen kunta
Palvelusta vastaaKempeleen kunta
Alue Kempele
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kempeleen kunta
Päivitetty: 30.1.2020