suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kauhajoen kaupunki

Avoin varhaiskasvatuspalvelu

  • Palvelu
  • Kauhajoki
  • Julkinen palvelu

Kauhajoella avoimia varhaiskasvatuspalveluja ovat Perhetupa Soffa ja varhaiskasvatuskerhot.

Perhetupa Soffa on alueen lapsiperheiden ”treffikeskus”, jossa lapsiperheet tapaavat toisiaan, tutustuvat keskenään ja verkostoituvat jakaakseen arjen kokemuksia ja tukeakseen toisiaan kasvatuksellisissa kysymyksissä. Lisäksi perhetupa tarjoaa monipuolista toimintaa lapsille ja vanhemmille. Ajatuksena on s ...

Toimi näin

Perhetupa Soffa on kaikille avointa toimintaa.

Varhaiskasvatuskerhoihin haetaan varhaiskasvatuksen sähköisellä hakemuksella. Haettavana on kerhopaikkoja 2-3 -vuotiaiden ja 4-5 -vuotiaiden ryhmiin. Sisarukset voivat iästä riippumatta hakea myös samaan ryhmään. Toimintakauden aikana vapautuvia paikkoja voi hakea myös kesken toimintakauden.

Tausta ja lainsäädäntö

Avoin varhaiskasvatustoiminta on tarkoitettu erityisesti kotihoidossa oleville lapsille. Lapsesi ja koko perheesi voivat saada hyvinvointinsa tueksi monenlaisia toimintamahdollisuuksia avoimissa päiväkodeissa, leikkipuistoissa ja kerhoissa.

Kerhotoiminta on ohjattua ja tavoitteellista. Pääpaino on leikillä, ulkoilulla ja turvallisella yhdessäololla. Tarjolla voi olla esimerkiksi liikunta-, kulttuuri- tai luontokerhoja. Myös vanhemmat voivat osallistua perhekerhojen toimintaan.

Palvelun toteuttaa

Kauhajoen kaupunki

Palvelusta vastaa

Kauhajoen kaupunki
Tekstistä vastaa: Kauhajoen kaupunki
Päivitetty: 10.3.2023