suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Avoin varhaiskasvatuspalvelu

  • Palvelu
  • Kangasala
  • Julkinen palvelu

Avoin varhaiskasvatus on vaihtoehto perheille, joilla ei ole tarvetta koko- tai osa-aikaiseen varhaiskasvatukseen. Avoimessa varhaiskasvatuksessa toimintamuotoina ovat lasten virikekerhot ja avoimet perhekerhot. Avointa varhaiskasvatusta tarjotaan eri kaupungin alueilla.

Virikekerhoihin voivat hakea 2-5 -vuotiaat lapset, jotka eivät ole kunnallisessa tai yksityisessä varhaiskasvatuksessa (päi ...

Toimi näin

Virikekerhoihin hakeudutaan varhaiskasvatuksen sähköisen asiointipalvelun kautta. Perhekerhoihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Lisätietoa saa avoimen varhaiskasvatuksen nettisivuilta sekä varhaiskasvatuksen palveluohjauksesta.

Kenelle ja millä ehdoin

Virikekerhoja tarjotaan 2-5-vuotiaille, jotka eivät ole kunnallisessa tai yksityisessä varhaiskasvatuksessa (päiväkoti tai perhepäivähoito). Perhekerhoihin voi osallistua alle kouluikäiset lapset huoltajien kanssa.

Perheet, jotka saavat kotihoidontukea, voivat käyttää avoimen varhaiskasvatuksen palveluja.

Tausta ja lainsäädäntö

Avoin varhaiskasvatustoiminta on tarkoitettu erityisesti kotihoidossa oleville lapsille. Lapsesi ja koko perheesi voivat saada hyvinvointinsa tueksi monenlaisia toimintamahdollisuuksia avoimissa päiväkodeissa, leikkipuistoissa ja kerhoissa.

Kerhotoiminta on ohjattua ja tavoitteellista. Pääpaino on leikillä, ulkoilulla ja turvallisella yhdessäololla. Tarjolla voi olla esimerkiksi liikunta-, kulttuuri- tai luontokerhoja. Myös vanhemmat voivat osallistua perhekerhojen toimintaan.

Palvelun toteuttaa

Kangasalan kaupunki

Palvelusta vastaa

Kangasalan kaupunki
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 2.11.2022