suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Avoin varhaiskasvatuspalvelu

  • Palvelu
  • Kangasala
  • Julkinen palvelu

Avoin varhaiskasvatus on vaihtoehto perheille, joilla ei ole tarvetta koko- tai osa-aikaiseen varhaiskasvatukseen. Avoimessa varhaiskasvatuksessa toimintamuotoina ovat lasten virikekerhot ja avoimet perhekerhot. Avointa varhaiskasvatusta tarjotaan eri kaupungin alueilla.

Virikekerhoihin voivat hakea 2-5 -vuotiaat lapset, jotka eivät ole kunnallisessa tai yksityisessä varhaiskasvatuksessa (päiväkoti tai perhepäivähoito).

Perhekerhot on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille ja huoltajille, ja ne tarjoavat perheille sosiaalisia suhteita, vertaistukea muilta perheiltä sekä mahdollisuutta monipuoliseen virikkeelliseen toimintaan. Se on samalla myös perheiden tukena kasvatustyössä.

Toimi näin

Virikekerhoihin hakeudutaan varhaiskasvatuksen sähköisen asiointipalvelun kautta. Perhekerhoihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Lisätietoa saa avoimen varhaiskasvatuksen nettisivuilta sekä varhaiskasvatuksen palveluohjauksesta.

Kenelle ja millä ehdoin

Virikekerhoja tarjotaan 2-5-vuotiaille, jotka eivät ole kunnallisessa tai yksityisessä varhaiskasvatuksessa (päiväkoti tai perhepäivähoito). Perhekerhoihin voi osallistua alle kouluikäiset lapset huoltajien kanssa.

Perheet, jotka saavat kotihoidontukea, voivat käyttää avoimen varhaiskasvatuksen palveluja.

Palvelu on maksuton.

Osallistuminen ei vaikuta Kelan maksamaan kotihoidon tukeen.

Virikekerho- ja perhekerhotoiminta on maksutonta.

Tausta ja lainsäädäntö

Avoin varhaiskasvatustoiminta on tarkoitettu erityisesti kotihoidossa oleville lapsille. Lapsesi ja koko perheesi voivat saada hyvinvointinsa tueksi monenlaisia toimintamahdollisuuksia avoimissa päiväkodeissa, leikkipuistoissa ja kerhoissa.

Kerhotoiminta on ohjattua ja tavoitteellista. Pääpaino on leikillä, ulkoilulla ja turvallisella yhdessäololla. Tarjolla voi olla esimerkiksi liikunta-, kulttuuri- tai luontokerhoja. Myös vanhemmat voivat osallistua perhekerhojen toimintaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKangasalan kaupunki
Palvelusta vastaaKangasalan kaupunki
Alue Kangasala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 16.11.2021