suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Avoin varhaiskasvatuspalvelu

  • Palvelu
  • Kangasala
  • Julkinen palvelu

Avoin varhaiskasvatus on vaihtoehto perheille, joilla ei ole tarvetta koko- tai osa-aikaiseen varhaiskasvatukseen. Avoimessa varhaiskasvatuksessa toimintamuotoina ovat lasten virikekerhot ja avoimet perhekerhot. Avointa varhaiskasvatusta tarjotaan eri kaupungin alueilla.

Virikekerhoja tarjotaan 2-5-vuotiaille ja perhekerhoihin voi osallistua kaikki alle kouluikäiset lapset huoltajien kanssa.

Perhekerhot on tarkoitettu lapsille ja huoltajille, ja ne tarjoavat perheille sosiaalisia suhteita, vertaistukea muilta perheiltä sekä mahdollisuutta monipuoliseen virikkeelliseen toimintaan. Se on samalla myös perheiden tukena kasvatustyössä.

Toimi näin

Virikekerhoihin hakeudutaan varhaiskasvatuksen sähköisen asiointipalvelun kautta. Perhekerhoihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Lisätietoa saa avoimen varhaiskasvatuksen nettisivuilta sekä varhaiskasvatuksen palveluohjauksesta.

Kenelle ja millä ehdoin

Virikekerhoja tarjotaan 2-5-vuotiaille ja perhekerhoihin voi osallistua kaikki alle kouluikäiset lapset huoltajien kanssa.

Perheet, jotka saavat kotihoidontukea tai yksityisen hoidon tukea, voivat käyttää avoimen varhaiskasvatuksen palveluja.

Palvelu on maksullinen.

Osallistuminen ei vaikuta Kelan maksamaan kotihoidon tukeen.

Virikekerhotoiminta on maksullista, perhekerhotoiminta maksutonta.

Tausta ja lainsäädäntö

Avoin varhaiskasvatustoiminta on tarkoitettu erityisesti kotihoidossa oleville lapsille. Lapsenne ja koko perheenne voivat saada hyvinvointinsa tueksi monenlaisia toimintamahdollisuuksia avoimissa päiväkodeissa, leikkipuistoissa ja kerhoissa. Myös pitkäaikaissairailla tai sairaalahoidossa olevilla alle kouluikäisillä on oikeus saada virikkeellistä varhaiskasvatusta.

Kerhotoiminta on ohjattua ja tavoitteellista. Pääpaino on leikillä, ulkoilulla ja turvallisella yhdessäololla. Tarjolla voi olla esimerkiksi liikunta-, kulttuuri- tai luontokerhoja. Myös vanhemmat voivat osallistua perhekerhojen toimintaan. Koulujen loma-aikoina kerhot pitävät taukoa.

Perustiedot

Palvelusta vastaaKangasalan kaupunki
Palvelun toteuttaaKangasalan kaupunki
Alue Kangasala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 11.3.2019