suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Jyväskylän kaupunki

Avoin varhaiskasvatuspalvelu

  • Palvelu
  • Jyväskylä
  • Julkinen palvelu

Lapset ja perheet voivat saada hyvinvointinsa tueksi toimintaa avoimissa päiväkodeissa, leikkipuistoissa ja kerhoissa. Myös pitkäaikaissairailla tai sairaalahoidossa olevilla alle kouluikäisillä on oikeus saada virikkeellistä varhaiskasvatusta.

Kerhotoiminta on ohjattua ja tavoitteellista. Kuntien lisäksi muun muassa seurakunnat ja järjestöt järjestävät kerhoja, leirejä ja muita aktiviteetteja lapsille ja heidän vanhemmilleen. Osa toiminnasta on suunnattu koko perheelle.

Jyväskylässä avoimet varhaiskasvatuspalvelut tarkoittavat eri asuinalueilla toimivia lasten kerhoja, perhekerhoja ja perhekahviloita, jotka kokoontuvat perhepuistoissa tai päiväkotien yhteydessä.

Lasten kerhot on tarkoitettu 2-6 -vuotiaille lapsille 1–3 kertaa viikossa aamu- tai iltapäivällä.

Perhekerhot kokoontuvat kerran viikossa ja niissä lapsi saa kokemusta lapsiryhmässä toimimisesta yhdessä vanhemman kanssa.

Toimi näin

Jyväskylässä kunnalliseen ja yksityiseen kerhoon haetaan sähköisen asioinnin kautta. Perhekahvilat ja perhepuistot ovat kaikille avointa toimintaa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Osallistuminen ei vaikuta Kelan maksamaan kotihoidon tukeen.

Kerhot ovat maksullisia. Kerhomaksu määräytyy sovittujen kerhopäivien mukaan: kaksi kertaa viikossa kokoontuva kerho maksaa 44 €/kk ja kerran viikossa kokoontuva 22 €/kk. Perhekerhon maksu on 6 €/kerhokerta riippumatta perheen koosta. Kerhosta voi hakea maksuvapautusta tulojen, toimeentulotuen tai harkinnanvaraisuuden perusteella (ltk § 114/2014). Perhekahvilat ovat maksuttomia. Perhepuistojen toiminta on maksutonta.

Tausta ja lainsäädäntö

Avoin varhaiskasvatustoiminta on tarkoitettu erityisesti kotihoidossa oleville lapsille. Lapsesi ja koko perheesi voivat saada hyvinvointinsa tueksi monenlaisia toimintamahdollisuuksia avoimissa päiväkodeissa, leikkipuistoissa ja kerhoissa.

Kerhotoiminta on ohjattua ja tavoitteellista. Pääpaino on leikillä, ulkoilulla ja turvallisella yhdessäololla. Tarjolla voi olla esimerkiksi liikunta-, kulttuuri- tai luontokerhoja. Myös vanhemmat voivat osallistua perhekerhojen toimintaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJyväskylän kaupunki
Palvelusta vastaaJyväskylän kaupunki
Alue Jyväskylä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Jyväskylän kaupunki
Päivitetty: 27.2.2020