suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Juvan kunta

Avoin varhaiskasvatuspalvelu

  • Palvelu
  • Juva
  • Julkinen palvelu

Avoimen varhaiskasvatuksen tarkoituksena on tukea perheitä arjessa. Toiminta perustuu lasten ja vanhempien yhteiseen tekemiseen ja perheiden keskinäiseen vertaistukeen. Vanhemmille on tarjolla myös ammattilaisen tukea, keskustelua kasvatuksesta, lapsen kehityksestä ja lapsiperheen arjesta. Lapsille on tarjolla leikkiseuraa ja tekemistä. Toiminnan sisältö muotoutuu vanhempien ja lasten esittämien toiveiden pohjalta yhdessä tehden.

Juvalla avointa perheryhmätoimintaa kotona lapsia hoitaville perheille tarjoaa Antin Tupa. Siellä voidaan järjestää kysynnän mukaan myös muuta ohjattua toimintaa, vierailuja tai tapahtumia.

Toimi näin

Tiedot perheryhmien toimintapäivistä löydät kunnan avoimen varhaiskasvatuksen verkkosivulta.

Tausta ja lainsäädäntö

Avoin varhaiskasvatustoiminta on tarkoitettu erityisesti kotihoidossa oleville lapsille. Lapsenne ja koko perheenne voivat saada hyvinvointinsa tueksi monenlaisia toimintamahdollisuuksia avoimissa päiväkodeissa, leikkipuistoissa ja kerhoissa. Myös pitkäaikaissairailla tai sairaalahoidossa olevilla alle kouluikäisillä on oikeus saada virikkeellistä varhaiskasvatusta.

Kerhotoiminta on ohjattua ja tavoitteellista. Pääpaino on leikillä, ulkoilulla ja turvallisella yhdessäololla. Tarjolla voi olla esimerkiksi liikunta-, kulttuuri- tai luontokerhoja. Myös vanhemmat voivat osallistua perhekerhojen toimintaan. Koulujen loma-aikoina kerhot pitävät taukoa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJuvan kunta
Palvelusta vastaaJuvan kunta
Alue Juva
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Juvan kunta
Päivitetty: 4.11.2019