suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porin kaupunki

Avoin varhaiskasvatuspalvelu ja kerhotoiminta

  • Palvelu
  • Pori
  • Julkinen palvelu
Alue Pori
Palvelun kieli suomi

Avoimessa päiväkodissa lapsella on mahdollisuus tutustua ikäisiinsä lapsiin ja solmia kaverisuhteita. Lapsi oppii toimimaan ryhmässä. Lapsi saa uusia kokemuksia ja virikkeitä kasvunsa ja kehityksensä tueksi. Lisäksi avoimissa päiväkodeissa voidaan järjestää yhteisiä tapahtumia ja retkiä, joihin voi osallistua vanhemman ja sisarusten kanssa. Joissakin avoimissa päiväkodeissa järjestetään perhekerhotoimintaa. Perhekerhoihin osallistuvat siis lapset ja aikuinen yhdessä.

Kerhot tarjoavat kevyemmän vaihtoehdon koko- tai osa-aikaiselle varhaiskasvatukselle. Kotihoidossa olevalla lapsella on kerhossa mahdollisuus osallistua ohjattuun toimintaan lapsiryhmässä. Toiminta on osaviikkoista ja osapäiväistä. Päivittäinen kerhoaika on korkeintaan kolme tuntia. Kerhotoimintaan osallistuminen ei vaikuta Kelan maksamaan kotihoidontukeen. Kerhossa ei tarjota aterioita vaan lapset syövät kerhopäivän aikana omat eväät.


Toimi näin

Avoimiin päiväkoteihin on hakuaika huhtikuussa ja siitä ilmoitetaan varhaiskasvatuksen nettisivuilla. Haku tapahtuu sähköisellä hakemuksella. Vapaita paikkoja voi tiedustella myös muuna aikana.


Kenelle ja millä ehdoin

Avointen päiväkotien kerhot on tarkoitettu pääsääntöisesti 3-5 -vuotiaille lapsille. Muutamassa paikassa on kerhoja, joihin otetaan myös 2-vuotiaita lapsia.

Palvelu on maksuton.

Osallistuminen ei vaikuta Kelan maksamaan kotihoidon tukeen.


Tausta ja lainsäädäntö

Avoin varhaiskasvatustoiminta on tarkoitettu erityisesti kotihoidossa oleville lapsille. Lapsenne ja koko perheenne voivat saada hyvinvointinsa tueksi monenlaisia toimintamahdollisuuksia avoimissa päiväkodeissa, leikkipuistoissa ja kerhoissa. Myös pitkäaikaissairailla tai sairaalahoidossa olevilla alle kouluikäisillä on oikeus saada virikkeellistä varhaiskasvatusta.

Kerhotoiminta on ohjattua ja tavoitteellista. Pääpaino on leikillä, ulkoilulla ja turvallisella yhdessäololla. Tarjolla voi olla esimerkiksi liikunta-, kulttuuri- tai luontokerhoja. Myös vanhemmat voivat osallistua perhekerhojen toimintaan. Koulujen loma-aikoina kerhot pitävät taukoa.


Palvelun toteuttaa: 
Porin kaupunki