suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Heinolan kaupunki

Avoin varhaiskasvatuspalvelu

  • Palvelu
  • Heinola
  • Julkinen palvelu

Avoimen varhaiskasvatuksen toimintaa ovat avoin päiväkotitoiminta, varhaiskasvatuksen kerho, vauvakahvila.

Avoin päiväkoti toimii Tommola-talon perhekeskuksessa tiistaisin ja torstaisin klo 9.00–14.00, sekä Sinilähde-talossa maanantaisin klo 9.00–12.00. Avoin päiväkoti noudattaa Heinolan peruskoulun lukuvuoden toiminta- ja loma-aikoja. Toimintaa vetävät varhaiskasvatuksen opettaja. Yhteistyössä o ...

Toimi näin

Voit osallistua avoimen varhaiskasvatuksen toimintaan ilman erillistä hakemusta. Ainoastaan varhaiskasvatuksen kerhoon on erillinen hakulomake. Erilaisiin ryhmiin ilmoittautumisesta löydät tietoa kunkin ryhmän kohdalta Heinolan perhekeskuksen verkkosivuilta.

Hae varhaiskasvatuksen kerhoon sähköisesti Heinolan verkkosivujen kautta. Hakuaika kerhoon seuraavalle, elokuussa alkavalle toimintakaudelle on helmikuussa, mutta voit hakea paikkaa myös kesken toimintakauden.

Kenelle ja millä ehdoin

Avoin varhaiskasvatus on tarkoitettu ensisijaisesti perheille, jotka hoitavat lapsiaan kotona eikä heillä ei ole muuta kunnallista päiväkoti- tai perhepäivähoitopaikkaa. Kerhotoimintaan voivat osallistua noin 2,5–5-vuotiaat lapset. Perhe voi saada lasten kotihoidon tukea avoimen varhaiskasvatuksen osallistumisen aikana, jos kotihoidon tuen saamisen edellytykset muutoin täyttyvät.

Tausta ja lainsäädäntö

Avoin varhaiskasvatustoiminta on tarkoitettu erityisesti kotihoidossa oleville lapsille. Lapsesi ja koko perheesi voivat saada hyvinvointinsa tueksi monenlaisia toimintamahdollisuuksia avoimissa päiväkodeissa, leikkipuistoissa ja kerhoissa.

Kerhotoiminta on ohjattua ja tavoitteellista. Pääpaino on leikillä, ulkoilulla ja turvallisella yhdessäololla. Tarjolla voi olla esimerkiksi liikunta-, kulttuuri- tai luontokerhoja. Myös vanhemmat voivat osallistua perhekerhojen toimintaan.

Palvelun toteuttaa

Heinolan kaupunki

Palvelusta vastaa

Heinolan kaupunki
Tekstistä vastaa: Heinolan kaupunki
Päivitetty: 7.5.2024