suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Heinolan kaupunki

Avoin varhaiskasvatuspalvelu

  • Palvelu
  • Heinola
  • Julkinen palvelu

Avoimen varhaiskasvatuksen toimintaa ovat avoin päiväkotitoiminta, varhaiskasvatuksen kerho, vauvakahvila sekä pihaleikkitoiminta.

Avoin päiväkoti toimii Tommola-talon perhekeskuksessa tiistaisin ja torstaisin klo 9.00–14.00, sekä Sinilähde-talossa maanantaisin klo 9.00–14.00. Avoin päiväkoti noudattaa Heinolan peruskoulun lukuvuoden toiminta- ja loma-aikoja. Toimintaa vetävät varhaiskasvatuksen opettaja ja päivähoitaja. Yhteistyössä on mukana monia Heinolan lapsiperhepalveluita. Tommola-talossa järjestetään ilta-avointa päiväkotitoimintaa 1–2 kertaa kaudessa. Käytössä on tuolloin myös liikuntasali.

Heinolan Perhekeskus järjestää Tommola-talossa erilaisissa elämäntilanteissa oleville vanhemmille joko perheen yhteisiä tai vain vanhemmille tarkoitettuja teemaryhmien kerhomuotoisia kokoontumisia.

Toimi näin

Voit osallistua avoimen varhaiskasvatuksen toimintaan ilman erillistä hakemusta. Ainoastaan varhaiskasvatuksen kerhoon on erillinen hakulomake. Erilaisiin ryhmiin ilmoittaumisesta löydät tietoa kunkin ryhmän kohdalta Heinolan perhekeskuksen verkkosivuilta.

Hae varhaiskasvatuksen kerhoon sähköisesti Heinolan verkkosivujen kautta. Hakuaika kerhoon seuraavalle, elokuussa alkavalle toimintakaudelle on helmikuussa, mutta voit hakea paikkaa myös kesken toimintakauden.

Kenelle ja millä ehdoin

Avoin varhaiskasvatus on tarkoitettu ensisijaisesti perheille, jotka hoitavat lapsiaan kotona eikä heillä ei ole muuta kunnallista päiväkoti- tai perhepäivähoitopaikkaa. Kerhotoimintaan voivat osallistua noin 2,5–5-vuotiaat lapset. Perhe voi saada lasten kotihoidon tukea avoimen varhaiskasvatuksen osallistumisen aikana, jos kotihoidon tuen saamisen edellytykset muutoin täyttyvät.

Palvelu on maksullinen.

Osallistuminen ei vaikuta Kelan maksamaan kotihoidon tukeen.

Avoimen varhaiskasvatuksen toiminta on pääasiassa maksutonta.

Tausta ja lainsäädäntö

Avoin varhaiskasvatustoiminta on tarkoitettu erityisesti kotihoidossa oleville lapsille. Lapsesi ja koko perheesi voivat saada hyvinvointinsa tueksi monenlaisia toimintamahdollisuuksia avoimissa päiväkodeissa, leikkipuistoissa ja kerhoissa.

Kerhotoiminta on ohjattua ja tavoitteellista. Pääpaino on leikillä, ulkoilulla ja turvallisella yhdessäololla. Tarjolla voi olla esimerkiksi liikunta-, kulttuuri- tai luontokerhoja. Myös vanhemmat voivat osallistua perhekerhojen toimintaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHeinolan kaupunki
Palvelusta vastaaHeinolan kaupunki
Alue Heinola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Heinolan kaupunki
Päivitetty: 23.9.2021