suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hattulan kunta

Avoin varhaiskasvatuspalvelu

  • Palvelu
  • Hattula
  • Julkinen palvelu

Avoimeen varhaiskasvatustoimintaan Hattulassa kuuluu alle 1-vuotiaille tarkoitettu Vauvala ja sitä vanhemmille sopiva Tenavatupa. Ne on suunnattu kotihoidossa oleville lapsille ja heidän vanhemmilleen tai hoitajilleen.

Tenavatupa tarjoaa kohtaamispaikan, jossa aikuiset ja lapset voivat olla yhdessä, tavata toisia vanhempia ja lapsia, tutustua ja saada keskinäistä vertaistukea arjen vanhemmuuteen ja haasteisiin. Toiminnan ajatuksena on yhteisöllisyys, osallisuus, vertaistuki ja vanhemmuuden vahvistaminen.

Vauvalassa on mahdollisuus tavata samassa elämäntilanteessa olevia vanhempia sekä jakaa ajatuksia, tunteita vauvan kasvusta ja kehityksestä. Vauvalassa on myös mahdollisuus vauvan kanssa lorutella, jumpata, laulaa. Vauvalaan kannattaa ottaa mukaan vauvalle oma, tuttu turvallinen peitto sekä pienet eväät.

Kumpaankaan toimintaan ei tarvitse etukäteen ilmoittautua, kokoontumisajat ja paikat löytyvät kunnan verkkosivuilta.

Lisäksi Pappilanniemessä on 3 - 5 vuotiaille, kotihoidossa oleville lapsille tarkoitettua kerhotoimintaa. Tämä toiminta on maksullista. Lisätietoja on kunnan verkkosivuilla.

Toimi näin

Hattulan kunnan verkkosivuilta löydät Vauvalan, Tenavatuvan ja kerhotoiminnan ajat ja paikat sekä yhteystiedot toiminnan vetäjille.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Osallistuminen ei vaikuta Kelan maksamaan kotihoidon tukeen.

Kerhotoiminta on maksullista.

Tausta ja lainsäädäntö

Avoin varhaiskasvatustoiminta on tarkoitettu erityisesti kotihoidossa oleville lapsille. Lapsenne ja koko perheenne voivat saada hyvinvointinsa tueksi monenlaisia toimintamahdollisuuksia avoimissa päiväkodeissa, leikkipuistoissa ja kerhoissa. Myös pitkäaikaissairailla tai sairaalahoidossa olevilla alle kouluikäisillä on oikeus saada virikkeellistä varhaiskasvatusta.

Kerhotoiminta on ohjattua ja tavoitteellista. Pääpaino on leikillä, ulkoilulla ja turvallisella yhdessäololla. Tarjolla voi olla esimerkiksi liikunta-, kulttuuri- tai luontokerhoja. Myös vanhemmat voivat osallistua perhekerhojen toimintaan. Koulujen loma-aikoina kerhot pitävät taukoa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHattulan kunta
Palvelusta vastaaHattulan kunta
Alue Hattula
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hattulan kunta
Päivitetty: 14.1.2020