suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Limingan kunta

Avoin varhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Liminka
  • Julkinen palvelu

Avointa varhaiskasvatusta järjestetään sekä Tupoksessa, kirkonkylällä ja Ojanperän yksikössä. Avoimet varhaiskasvatuspalvelut ovat osa kunnan varhaiskasvatusta. Avoimiin varhaiskasvatuspalveluihin kuuluvat leikkitoiminnan kerhojen lisäksi perhekerhot. Toimintaa ei järjestetä esiopetuksen loma-aikoina.

Avoin varhaiskasvatus on tarkoitettu perheille, jotka hoitavat lastaan kotona eikä käytä muita päivähoitopalveluita. Toimintaan osallistuminen ei vaikuta kotihoidontukeen.

Toiminnasta vastaa lastentarhanopettaja ja ryhmässä on yleensä opettajan lisäksi lastenhoitaja tai avustaja.

Leikkitoiminnan sisältö

• Musiikki ja liikunta (ulko- ja sisäliikunta)

• Kuvaamataito ja kädentaidot

• Ympäristö- ja luontokasvatus

• Yhdessäolo ja vapaata leikkiä

Perhekerhot ovat alle kouluikäisten lasten ja vanhempien yhteistä toimintaa, jossa leikkitoiminnan lastentarhanopettaja on mukana. Perhekerhot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia ja niihin ei tarvitse erikseen hakea. Toimintaa suunnitellaan yhdessä asiakkaiden kanssa.

Toimi näin

Leikkitoimintaan haetaan sähköisellä hakemuksella. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Leikkitoimintaan haetaan keväisin, ilmoitettuun päivämäärään mennessä, jonka jälkeen mahdollisiin vapaaksi jääviin paikkoihin on jatkuva haku. Leikkitoiminnan paikat myönnetään toimintavuodeksi.

Leikkitoiminnan paikat myöntää hakemusten perusteella päiväkodinjohtaja.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Leikkitoiminnan kerhomaksu on 40 €/kk/lapsi. Jos perheen varsinainen päivähoitomaksu jäisi alle 40 €/kk, maksua ei peritä. Jos lapsi on sairaana koko kalenterikuukauden, maksua ei peritä. Jos lapsi on poissa koko kalenterikuukauden muusta syystä, maksuna peritään puolet kuukausimaksusta. Leikkitoiminnan kuukausimaksu peritään asiakkailta jälkikäteen ja jos asiakas irtisanoo paikan, maksu peritään irtisanomiskuukauden loppuun.

Perhekerhot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLimingan kunta
Palvelusta vastaaLimingan kunta
Alue Liminka
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Limingan kunta
Päivitetty: 15.11.2019