suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Joutsan kunta

Aumausilmoitus

  • Palvelu
  • Joutsa
  • Julkinen palvelu

Aumasta pitää tehdä etukäteen ilmoitus kunnan ympäristönsuojeluviranomaisille.

Aumavarastointi on kiellettyä pohjavesialueella ja tulvalle alttiilla alueella. Auma on sijoitettava kantavalle peltoalueelle ja kaltevalla pellolla mahdollisimman ylös. Auman pitää sijaita vähintään 100 metrin päässä vesistöstä, valtaojasta tai talousvesikaivosta ja vähintään viiden metrin päässä ojasta.

Auman pohjalle on levitettävä 20 senttimetrin nestettä sitova kerros, ja auma on peitettävä tiiviillä peitteellä. Lumi pitää poistaa paikalta ennen auman kaivamista. Aumaan varastoitu aines on levitettävä viimeistään vuoden kuluttua. Samaan paikkaan saa sijoittaa uuden auman kaksi vuotta myöhemmin.

Toimi näin

Kuivalannan ja pakkaamattomien orgaanisten lannoitevalmisteiden varastoinnista aumassa ja kuivalannan varastoinnista aumassa poikkeustilanteessa tulee ilmoittaa 14 vuorokautta ennen varastoinnin aloittamista kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle, joka tarvittaessa suorittaa tarkastuksen.

Lomakkeen saatte seuraavasta www-osoitteesta: https://www.suomi.fi/suomifi/suomi/asioi_verkossa/lomakkeet/ym_6029/index.html . Täytetty lomake tulee toimittaa sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@joutsa.fi tai postitse osoitteeseen Joutsan kunta, Ympäristölautakunta, PL 20, 19651 Joutsa

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLuhangan kunta
Palvelusta vastaaJoutsan kunta
Alue Joutsa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Joutsan kunta
Päivitetty: 14.2.2022